Høsten er viktig

Det er ikke til å underslå at interessen for hage og hagestell er langt mindre på høsten enn på våren. Men skal man virkelig kunne glede seg til våren er det mye som kan gjøres på denne tiden for å forberede en ny sesong. Det er også viktig at man tar seg tid til å planlegge. Mange starter planleggingen når vekstsesongen er i gang, men da er det ofte for sent å gjøre de store grepene.

 

Mange steder i Norge har hatt en praktfull høst. Ja, mange har opplevd at planter som ellers for lengst burde ha gått i hvilemodus, er kommet tilbake med flotte blomster. Det flotte været har gjort at hagesesongen mange steder er utvidet med flere uker.

Ellers er dette en flott tid. I høyere strøk er høstfargene allerede kommet. Det gir liksom en egen ro i sjelen å vandre i fjellet på denne tid av året.
Men årstidene går sin gang - og etter hvert må man belage seg på vinteren. Mye skal i hus. Tar man skikkelig vare på mange planter som ikke tåler så mye kulde, kan de komme tilbake å spre glede også til neste år.

Mange forbereder ellers seg på å tilbringe mye tid i sine vinterhager. I løpet av de siste årene er det mange som har investert i slike byggverk. Det er det få som angrer på.

Selv om hageinteressen nå er dalene, har vi fortsatt overraskende stor trafikk på hage.no. Vi får kontinuerlig inn spørsmål som vår hageekspert Marit Næss svarer på.

Vi er fortsatt interessert i bilder fra folk flest. Ja, vi kan også formidle videoer på Hage-TV. Vi har fått mange godord for de korte filmsnuttene vårt hageteam lager om ulike blomster og planter. Det kommer flere presentasjoner.

Hage.no blir også medarrangør for den store Hagemessen på Lillestrøm til våren. Dette blir en "ny" messe i forhold til tidligere. Dette blir også en rendyrket hagemesse. Har noen forslag til denne messen så send en mail til php@bygg.no.