Enorm blomster-prakt i Afrika

Afrika er et stort og sammensatt kontinent. Det er enorm variasjon i landskap og i klima. Dette gjelder også i sterkt grad blomsterverdenen. Fra den golden ørken til de frodige savanner, til den enorme jungelen og til de fruktbare kyststrøk er det store forskjeller i størrelse og fargerikdom på blomster, busker og trær.

 

I denne reportasjen har vi sett litt på blomsterfloraen i Tanzania og på Zanzibar. På en liten rundtur er det selvsagt grenser for hva man kan rekke over. Det vi viser her er bare en liten del av det mangfoldet vi ser i Afrika.

Man blir selvsagt imponert over de enorme Baobab-trærne som står der ribbet for blader, men hvor det fortsatt henger store frukter. Dette er frukter som gjør at både mennesker og dyr kan komme på en snurr om man spiser for mye. Dette er nemlig frukter med alkoholer. Men det er også imponerende å se at blomster som man kjenner igjen fra små blomsterpotter i vinduskarmen i stua hjemme i Norge, kan være store trær i Afrika med tusenvis av blomster. Det gjelder f eks. bougainvillea som i Afrika kan være store trær med hvite, røde eller lilla blomster.

Men det er også imponerende å se på alle de små plantene som står der med sine sterke, fargerike blomster - Skjønt noen står der bare helt for seg selv med en bitteliten blomst. Men også den står der med hevet hode. I tillegg imponerer selvsagt alle de grønne planter og trær i alle fasonger.