Ny anleggsgartner fra Løvold

- Fredag 27. juni besto vår sisteårslærling fagprøven. Laila Nybakk-Elstein (47) kan nå med rette kalle seg anleggsgartner, sier Asbjørn Løvold i Løvold as.

Nybakk-Elstein har en litt spesiell historie, fordi hun i voksen alder hoppet av en etablert funksjonærtilværelse for å realisere sitt ønske om å bli anleggsgartner. Første lærlingeår var hun hos Skedsmo kommune.

- Siste lærlingeår har hun vært hos oss. Fagansvarlig for lærlingen har som tidligere vært anleggsgartnermester Judit Dahl. Fra 1993 til i dag har vi lykkes med å sikre yrket 12 nye anleggsgartnere, sier Løvold.

Foruten Nybakk-Elstein er det Leif Arne Nygård, Per Nordstrøm, Inge Mjønerud, Ole Johnny Delerud, Hans Christian Myrvang, Henrik Martinius Sørsdahl, Aleksander Tiller, Stein Harald Galgerud, Kai Pettersen, Marius Mjønerud og Ole Karsten Fjuk. 6 av de 12 fikk fagbrevet i 2006, 2007 og 2008.

- I løpet av de neste to årene kan vi håpe på fagbrev for Kjell Arne Løkken, Pål Strengen, Morten Grønvold, Urban Selvin, Eivind Holen, Morten Jacobsen og Fredrik Bakurowitz. Vi har en visjon om å være inne med det som er ute med et kundeløfte om å bruke hodet selv om vi jobber med hendene. Dèt forplikter oss. Egenutvikling av nye anleggsgartnere er et viktig virkemiddel for troverdigheten, sier Løvold.

Løvold as er et anleggsgartnerfirma på Leirsund i Skedsmo kommune. Bedriften har omtrent 20 ansatte.