Bryllup i ambassa-dørens hage

Det er ikke alle forunt å gifte seg i en ambassadørs hage. Men den som får denne gleden, får også med seg en ekstra opplevelse. Det å sitte i en hage under et tre under Afrikas himmel med sin utkårne sammen med slekt og gode venner og hvor ambassadøren er vigselmann, er noe flere burde velge.

 

Det gir en stemning som knapt kan beskrives. Rundt deg er det en blomsterprakt og det er et fuglekvitter som gjør at både brudepar og alle andre som er til stede, får et minne for all fremtid.

Tidligere i sommer gjorde nettopp redaktøren dette. I den norske ambassadørens residens i Dar Es Salam i Tanzania var det pyntet til fest. En delegasjon reiste fra Norge for å være med på begivenheten - og de fikk en fest og en bryllupsfeiring som vil bli uforglemmelig.
Ambassadør Jon Lomøy har giftet mange par.

- En ambassadør har mange oppgaver - men det å være vigselsmann er en av de mest hyggelige handlinger vi kan utføre. Spesielt morsomt er det når bryllupet kan skje i haven til ambassadørboligen. Det gir en hyggelig ramme - og når temperatur og humør er på det mest optimale, blir det en verdig og god stemning rundt et giftermål, sier han.

Flott have
Det er mange flotte ambassadørboliger med dertil hørende flotte hager rundt om i verden. Men hagen til ambassadeboligen i Dar Es Salam er virkelig flott. Men når man bor like ved det indiske hav og hvor det er gode temperaturer året rundt, blir det også en blomsterflora både på planter og trær som kan ta pusten fra en nordmann.

Ut mot det flotte bassenget vokser et stort bourgonvilla-tre som blomstrer. Den som hjemme har fått en liten bourgunvillablomst til jul blir nærmest lamslått. I denne hagen blomster det året rundt. Det er blomster i alle varianter og i alle verdens farger. Selvsagt har en ambassadør gartnere som sørger for å holde hageanlegget i stand. Dette er folk som setter sin flid i ha en ryddig og fin hage. Dette er også folk som har kunnskaper. Alle sammenplantningene vitner om det.

For ambassadøren som vokste opp på Helgelandskysten, må det være litt av en overgang fra den værharde kysten til dette drømmestedet. For vår del under vi både ambassadøren og hans familie å bo på et slikt flott sted. Han representerer Norge på en flott måte i et viktig land hvor det også er en rekke norske interesser.