Vårtreff i Botanisk hage


Botanisk hages Venners har plantesalg med både vanlige og sjeldne arter på sitt vårtreff søndag 1. juni.

 

I anledning Wergelandsåret selges Gyllenlakk. Det er også en del sjeldne orkideer til salgs. Plantesalget er åpent fra kl 10 til kl 16.

Det blir vanlige omvisninger i hagen hvor du blir vist rundt av en av venneforeningens guider og får med deg litt av historien om botanisk hage, plantene og Tøyen Hovedgård.

Det blir natursti og fortellerstund for barn

Klokken 13 markeres Fjellhagens 40 års jubileum og lanseringen av Liv Borgens bok om Fjellhagen.

Wollemia - et tre fra dinosaurenes tid
Det oppdages stadig nye arter. Ikke bare små, uanselige, men også store trær Vi har et nyoppdaget tre fra Australia på utstilling i Palmehuset.

Bambuslund i Botanisk hage
Ved den gamle bekken skal vi lage en bambuslund. Bambus er gress og en utrolig spennende plante som brukes som bl.a. bygningsmaterialer, verktøy og mat. Vi skal nå utforske hvilke bambusarter som kan vokse her i Oslo-området.
Les mer.

Finn plantene våre på kart
De aller fleste plantene i Botanisk hage ligger nå tilgjengelig på internett. Her er det mulig å søke opp norsk og vitenskapelig navn på plantene vi har. Plasseringen av plantene vises på et kart over hagen. Både planter innedørs og utendørs er tatt med.

Les om alt dette og mer til på siden til Botanisk hage

 


Kart over Arboretet (sort-hvitt)
Kart over hagen (farger)

Formål
Botanisk hage er en seksjon ved Naturhistorisk museum, Universitet i Oslo. Botanisk hage har ansvar for levende botaniske samlinger til bruk i undervisning, formidling og forskning, og arbeider med å ta vare på truete og sårbare planter.

Botanisk hage har en viktig rolle i samfunnet. Vi jobber med å skape bevissthet om at vår sivilisasjons utvikling er avhengig av mangfoldet i planteriket. Som en grønn oase i storbyen er Botanisk hage et viktig rekreasjonsområde, og vi ønsker å skape større fortåelse for hvor viktig natur og grønne områder er for menneskenes liv og helse.

I 1814 ble Botanisk hage grunnlagt på Tøyen Hovedgård, som da var en stor landbrukseiendom. Tøyen stammer fra ordet Todvin og kan bety "gjødslet eng". Området er i dag på 150 daa, og det er ca. 7500 ulike planteslag i kultur.

 

Organisasjonen Botanic Gardens Conservation International (BGCI) definerer botaniske hager som følgende:

"Botanic gardens are institutions holding documented collections of living plants for the purposes of scientific research, conservation, display and education."

 

 

© Botanisk hage, Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo