Med eget vassdrag i hagen

Gammelordføreren på Nesodden, Tor Eggen og kona Åste, bor idyllisk til like ved Flaskebekktjernet. De har en flott hage - og stoltheten er "Torsvassdraget". Det pumpes vann fra tjernet opp i blomsterberget slik at det rolig kan renne tilbake.

 

- Når man er pensjonist er det godt å trekke seg tilbake til hagen, sier Tor. Han jobbet mange år i Forsvaret i tillegg til at han var ordfører på Nesodden - en av de mest populære gjennom tidene for øvrig. Når man har vært politiker, blir man vant til lange møter og mange avstemninger. Nå er det godt for Tor å være enestyre i "Torsvassdraget".

- Alle vedtak er enstemmig - og jeg bestemmer selv hvor stor vannføring jeg skal ha i vassdraget, sier han.

Det å ha et eget vannverk er selvsagt en velsignelse i en kommune som Nesodden som har stor knapphet på drikkevann. Derfor er det stort sett restriksjoner hele sommeren gjennom når det gjelder vanning. Et eget vanningspoliti følger med at bestemmelsene blir fulgt. Men hos Eggen-familien og i nabolaget ellers går vannsprederne for fullt - helt lovlig om man da har tillatelse fra grunneieren vel og merke.

I hagen til Eggen er det ellers mye spennende. Det er aprikostre - og man dyrker selvsagt druer. Vinen er kanskje ikke helt drikkbar i følge gammelordføreren, men så er det spørsmål hvilke vaner man har da... Vinen er i alle fall utmerket til matlaging.

Ellers er det mange sjeldne planter som trives utmerket i den lune sørhellingen ned mot vannet.

Ekteparet Eggen er ellers av det mer sporty slaget. De er mye ute i skog og mark - og orientering er en sport de synes er spennende. Det er hagen deres også.

Ønsker du at vi skal lage noe fra din hage - send bilder og en tekst til php@bygg.no så kan også andre få glede av hagen din.