Mye god erfaringsoverføring

Interessen for hage og uterom har etter vårt syn aldri vært større enn i dag. Vi bruker også langt mer penger på hagen vår eller på uterommet enn hva vi gjorde før. Men det har skjedd en god del endringer. Nå er det også langt flere menn enn før som mer opptatt av hage - og vi er glade for at ungdommen også fatter interesse.

 

Vi var selv innom hagesalget som Nesodden Hagelag stelte i stand forleden. Det var mye folk innom utsalget, og man kunne velge i mange morsomme og unike planter. Der finner man også godbiter som ikke selges ellers. Men det viktigste med et slikt marked er den erfaringsoverføringen som skjer.

Mange nybegynnere kan saktens få sjokk når ekspertene omgir seg med vanskelige latinske navn på plantene. Men i utgangspunktet har også de fleste plantene norske navn - og man kommer langt ved å kjenne hovedgruppene. Så får det være opp til den enkelte hvor sterkt man vil fordybe seg etter hvert.

Etter vårt syn er det for de fleste menneskene det viktigste at at det gror og blomster. Hagen gir uendelig mye tilbake. Selvsagt er det en del arbeid, men det avhenger også i sterk grad hvordan man planlegger og hva man satser på.

Noen steder er det mange fiender i hagen - det være seg iberiasnegler eller rådyr. Men da kan man kanskje satse på blomster og planter som ikke faller i smak til snylterne. Det at man hver dag skal grue seg for å gå ut i hagen er ingen god følelse.