"Skogens menn" markerer startskuddet for årets sesong på Kistefos-Museet!

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen - tidligere skogsarbeider og tømmerfløter - åpner to nye utstillinger sammen med skogseier Christen Sveaas.

 

-Det er spennende at disse to mennene møtes nettopp der Norges bitreste skogsarbeiderkonflikt _ Randsfjordkonflikten _ utspant seg på 1930-tallet, forteller museumsdirektør Eyvind Bagle.

FARGENES MESTER I 1. ETASJE
Årets hovedutstilling, THORE HERAMB-FARGEKOMPONISTEN, er en omfattende retrospektiv mønstring av en av Norges fineste kolorister. -Vi ser frem til å vise Herambs fargesprakende, naturnære, intellektuelle og musikalske malerier på Kistefos-Museet, ikke langt fra kunstnerens atelier "Blåbærbakken" på Jevnaker, sier Bagle. I en alder av 91 år, er Heramb fortsatt en aktiv og sterk maler som fortjener en sentral plass i nyere norsk kunsthistorie.

IKONER OG IDOLER I 2. ETASJE
"Simple og gjennomkommersielle" eller " Sofistikerte og samfunnskritiske"? Den amerikanske kunstneren David LaChapelles fotografier har vært gjenstand for betydelig debatt. I likhet med de seks andre kunstnerne som deltar på utstillingen MODERNE MYTER, undersøker LaChapelle populærkulturens forføreriske overflateestetikk. Mens enkelte av verkene kan se ut som rene hyldester til fysisk skjønnhet og kjendisstatus, stiller andre spørsmål ved vår tids ikondyrkelse og underholdningskreftenes manipulerende retorikk.
-Årets utstillinger har vidt forskjellig tematikk, og vi håper med dette å favne et bredt publikum, avslutter Bagle.

Kistefos-Museet åpner søndag 25. mai kl 11. Det hele starter med avduking av en ny, interaktiv skulptur av den dansk/norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset. Kunstnerne vil være tilstede, og Christen Sveaas dukker opp i en ny og uventet rolle

Kistefos-Museet ligger på Jevnaker, og er et industrimuseum bygget rundt Skandinavias eneste bevarte tresliperi. I tillegg til tresliperiet har museet både kunstutstillinger og en unik skulpturpark. www.kistefos.museum.no