Rhododendron i potte

Hei har i noen år forsøkt rhododendron i potte, har ikke hage men  utnytter det jeg kan av verandaen min, mens jeg drømmer om hage... Den  er kjempefin første våren og sommeren klarer seg hele vinteren og  kommer med knopper og nye skudd, men når våren kommer skikkelig og
 varmen begynner dør den. Hvorfor det? Hva gjør jeg galt? Den virker jo  som den klarer vinteren når den er fin og kommer med nye skudd og  knopper? Det samme skjer hvert år. Har så innmari lyst på en frodig busk på min veranda.

Cathrine 

Hei Cathrine

Rhododendron er en "skogsbunn-plante" (dvs at den trives i porøs jord og, som furu, har den røtter som ligger i det øvre jordlaget, godt spredt
utover) og hvis du sammenligner dette med hvilke forhold den har i en urne, har den det nok litt vel trangt og kanskje med feil jordsmonn i tillegg. :) Den liker seg heller ikke i steksol.

Skal du forsøke en gang til med med Rhododendron, bruk i så tilfelle en STOR urne med Rhododendronjord og plant en lav type Rhododendron/Azalea.

Som alternativ kan jeg f. eks. foreslå Skjermliljer (Agaphantus africanus)
- men disse kan ikke stå ute om vinteren.
Har du mulighet for at planten kan klatre, ville jeg plantet en Klematis (kan overvintre) eller Klokkeranke (må overvintre inne).
Stauder som blir fine om høsten og som går fint i urne er OktoberBergnkapp (Sedum spectabile x telephium) ... eller hva med det siste "hotte" - nemlig prydgress?

Håper noe av dette ga deg inspirasjon.

Med vennlig hilsen fra Marit