Kjerringråd om snegler

Pantagruel Forlag lanserer tre bøker i en serie om " Kjerringråd" av hele Norges "kloke kone" Miriam Wicklund. I tre ulike bøker er de beste kjerringrådene mot ulike plager samlet, bl a Iberiasnegler.

 

Utviklet og samlet igjennom folketradisjon og alternativ medisin, utprøvd av vanlige folk og overlevert til hele Norges "kloke kone" Miriam Wicklund.

Kjerringråd _ bli kvitt sommerplager Sommeren er en herlig tid, men det følger også med plageånder som insekt, brennmaneter, flått, brennesle og til og med "morderiske" Iberiasnegler som truer med å ta over hagen din.

Man gleder seg til ferie men får reisesyke, solforbrenning, diaré og skrubbsår. Hjelpen kan ligge så nært som i dine egne skuffer og skap _ eller i kjøleskapet eller hagen din. Visste du for eksempel at snegler hater kaffegrut og maur skyr lukten av kanel? Har du rastløse ben, kalde fingre med alskens utslett og har lagt om ganglaget ditt grunnet liktorner? I boken "Kjerringråd _ bli kvitt plager på hender og føtter' får du rådene som kan hjelpe mot såre og svette, kalde eller varme hender og føtter med vorter, gnagsår, psoriasis og eksem.

Visste du for eksempel at et omslag av vin kan være særdeles effektivt om du har forstuet ankelen? Eller at en gresshoppe kan fjerne vorter? Smerter i muskler og ledd, hodepine, migrene, tannpine, tømmermenn eller et forstuet fot? "Kjerringråd for smertelindring" gir råd for lindring av de mest vanlige typene smerte.

Avkok av timian kan hjelpe mot bakrus, og et rituale med kål og grønnsåpe kan lindre betennelse. Men ikke alle smerteplager er av like uskyldig karakter. Kjerringråd mot smerter må derfor brukes med fornuft. De er ikke tenkt som erstatning for nødvendige legebesøk, kun supplerende selvhjelp. "Bonusen med å være kjerringrådsamler er at mange hverdagsplager forsvinner. Jeg vet hva jeg skal gripe til, og har funnet hvilke råd som hjelper best på meg. Det fins ofte mange råd mot samme plage. Finn det som passer deg best. Men husk, ingen kjerringråd er tenkt som erstatning for nødvendige legebesøk, og selvsagt: all utprøving skjer på eget ansvar.

God sommer!

" Miriam Wicklund Om forfatteren Miriam Wicklund er kjent fra media siden 1985 som hele Norges kjerringrådssamler _ og har i mange år samlet og delt med alle råd fra folketradisjonen. I mange år var hun programleder for NRK radios kjerringråd program, og fortsetter stadig å høste nye råd.