Ugress

Hei Marit,
Plenen min har vært ustelt de to siste årene dvs vanne og klippe plen er det eneste som er blitt gjort.Det er nå kommet forferdelig mye ugress. Når jeg nå begynner å dra opp de store ugressplantene med rota, blir det hull i plenen. Hva burde jeg gjøre for å bli kvitt ugresset? Har du noen tips for at jeg skal få en fin plen ila denne sommeren?
Mvh
Niru 

Hei Niru :)

Ugress i plenen er ikke morsomt! Jeg regner med at det er en del Løvetann og disse kan du forsøke bli kvitt ved å bruke "Ugressfjerner-spray" som du kjøper på hagesentrene. Ellers, hvis du går til verket med håndtraft, og det blir store huller er det to muligheter - alt etter hvor mye ugress du har -

1) Hvis ugresset et "flekkvis" og du er sikker på at du har fått fjernet ugresset med rot, - fyll i ny god jord og så gressfrø. (må vannes godt!)

2) Hvis det er mye ugress over størstedelen av plenen, ville jeg forsøkt å fjerne det meste, deretter frese opp/evt. fjerne deler av plenen (område for område) og sakte men sikkert opparbeide en ny plen. Ny plen kjøpes enten på rull eller du sår selv. Den mykeste er den du sår selv! :)

Lykke til med hagen din!
Med vennlig hilsen fra Marit