Alle vil ha stein

I løpet av de siste årene har interessen for belegningsstein og andre uteromsprodukter økt enormt. 

- Vi har fått to nye fabrikker i tillegg til de fire vi hadde. Produksjonen går for fullt, sier Vigdis Olberg som vi traff travelt opptatt på hagemessen på Lillestrøm.

- I ASAK Miljøstein er vi 17 ansatte og vi omsatte for 188 millioner kroner i fjor, sier Olberg som er produkt- og designansvarlig.

- Asak Miljøstein AS representerer norsk industrihistorie fra 1916. Det er i dag produksjon i Bodø, Stjørdal, Sandnes, Kristiansand, Hønefoss og Fetsund.

Asak Miljøstein er en moderne bedrift med målsetning om å kunne tilby våre kunder gode løsninger i et voksende marked. Vi står også for en lang og tradisjonsrik historie gjennom våre eieres industrielle utvikling fra Nordland Betongindustri i Bodø til Kristiansand Cementstøberi i sør. Det var faktisk her det for første gang ble startet opp med produksjon av takstein, blokker og betongrør allerede i 1914, heter det bl a i bedriftspresentasjonen.

- På Fetsund startet Asak i 1916 med sandforretning som senere gikk over til betongprodukter.
I Stjørdal startet Vikaune Fabrikker opp med byggmestervirksomhet og saftpresseri i 1919. Siden har de vært innom tønneproduksjon og kisteproduksjon parallelt med takstein og annen betongproduksjon fra 1946. I 2006 kom fabrikk nr. 5 på plass i Hønefoss for å styrke leveringsdyktighet og videre utvikling.

I 2007 kom også Østraadt Stein AS inn i ASAK Miljøstein og dette har styrket posisjonen på Vestlandet .

I tillegg til fabrikkene er det lager i Drammen, Bergen, Vestnes og Tromsø.

Dagens Asak Miljøstein spenner over et vidt spekter av belegningsstein, heller, kantstein, murer og tilbehør i form av utebelysning, overflatedrenering, settesand, fugesand og annet tilbehør for en totalløsning av ditt uterom.

- Interessen for lys i hagen er stor. Der har vi mye spennende, sier Olberg. På messen viste vi også for første gang et nytt hjørne til vår populære mur Mini Exclusive. Den løsningen vi nå har funnet, er det mange som har ventet på, sier hun.