Hagemesse i Bergen

Det knytter seg meget stor interesse til Vestlandets største hagemesse som arrangeres i Arenum i Bergen i dagene 25. - 27. april. Det knytter seg også stor interesse til den konferansen om den forhatte iberiasneglen.

- I Arenum skal vi lage en meget hyggelig hagemesse, sier prosjektleder Gerd Grieg. Vi venter at det i alle fall kommer 7 000 - 8 000 mennesker. Interessen for å delta på messen i Solheimsviken har vært stor. Det er totalt 74 utstillere. Det er andre året vi har en slik messe, sier hun.

- Vi kan ha en messe på opptil 7 500 kvm - og på den e plassen kan vi presentere det meste som en hageeier er opptatt av, sier hun. Det er også bygget opp en designhage. I tillegg skal det være en fotokonkurranse. Tar man med bidle av hagen sin kan man vinne en "ny" hage til en verdi av 50 000 kroner.

Brunsneglene
- 220 personer har meldt seg på konferansen om brunsneglene, sier Anne Tafjord-Kirkebøe i Det norske Hageselskapet. Hun har arbeidet for å sette den ufyselige sneglen på dagsorden i flere år. Nå har landsbruksdepartementet tatt saken. Jeg er meget glad for at lan dbruksmonisteren selv kommer til Bergen for å fortelle hvilke planer departementet har. For mange er hagegleden borte som følge av sneglen - og det haster med tiltak, sier hun.