Hagearkitekt

Vi har lyst til å gjøre noen større grep med hagen, men vet ikke helt hvordan og ønsker kontakt med en hagearkitekt, hvordan kan vi finne en dyktig designer?
Ingrid, Tranby, Lier

Norske Landskapsarkitekters forening, NLA, har en oversikt over norske landskapsarkitekter på sin side, se link på denne siden. Velg deg ut noen navn og ta kontakt. Er det en betydelig jobb som skal gjøres, ville jeg alltid spurt om å få tilsendt skisser av referanseprosjekter rett og slet for å finne en designer som har en stil som matcher deres egen og som er i den retning dere ønsker.

Dere kan også søke på nettet etter hagearkitekter, disse har en mindre omfattende utdanning, men har likevel hatt mer fokus på design av hager og mindre arealer.

Råder dere også til å spørre litt etter adresser til ferdig gjennomførte prosjekter, og bruke litt tid på å se noen av disse, dersom mulig.

Du finner en utdypende artikkel om temaet på hage.no denne uken, og følger du den, skal du ikke bare ha et godt grunnlag for utvalg, men også så langt mulig sikret deg i forhold til gjennomføring og ferdig resultat.
Bergljot Gundersen