Snart fulle ordrebøker

Skal du gjøre noe i hagen, er det på høy tid å tenke hva og hvordan - nå.

Hagedesignernes ordrebøker fylles nå opp. - Når planene er klare, kan drømmen realiseres, akkurat så fort som du selv ønsker det og akkurat slik du vil. Vi tenker hage! Sola skinner fra skyfri himmel, snøen drypper og raser fra taket og de første forventninger om lerkesang i tretoppene er allerede uttalt, det er snart vår og sommer.

Det er nå det er tid til å snakke med familien, finne deres felles ønsker og mål for en deilig hage, og finne ut hvordan man får dette til. Og det er nå det enda er muligheter for å hagedesignerne i tale.

Noen ønsker å gjøre alt i hagen selv og leve med en gradvis utvikling av hagen gjennom mange, mange år, mens stadig flere i dag velger å søke råd hos en hagearkitekt og gjerne også en anleggsgartner. Vil du det, haster det nå! Hva bør og skal du forvente deg når du søker profesjonell hjelp?

En rask telefonrunde til flere hagedesignere bekrefter våre antakelser og egen erfaring, det er stadig flere som ringer for å be om hjelp til planlegging av hage. Og tror du at du er tidlig ute nå, så tar du feil. Mange har snart fulle ordrebøker.

Hvorfor benytte seg av en hagearkitekt?
Start med egne og familiemedlemmers ønsker og drømmer, sett dem ned på et papir. Spør dere selv en masse spørsmål, hva er det viktigste den skal gi plass til av aktiviteter og hygge i dag, og hvordan vil dette endres og være om noen år? Kort og godt, hvordan hage vil dere ha? Og hvor er det behov for skjerming mot støy og innsyn, og hvor vil dere ha sol og åpenhet? Ønsker dere vann? Lys? Hva synes dere er pent, hvilken stil ønsker dere?

Jo større og mer mangfoldige ønskene er, jo mer vil det lønne seg å søke råd hos en hagearkitekt. Og har du glede av raffinerte løsninger, gode farge- og materialvalg og spennende plantevalg, så kan et samarbeide med en designer være tingen.

En hagearkitekt hjelper deg med:

 

  • å oppnå dine mål og drømmer for hagen både på kort og lang sikt, og uten for mange unødige tiltak og endringer
  • finne gode tekniske løsninger
  • finne gode arkitektoniske løsninger
  • riktig plantevalg.
  • Ofte spare tid- og kostnader sett i relasjon til resultatet
  • prosjektledelse og ettersyn, og garanti. (OBS! Ikke alle har en slik tjeneste, spør)