Velutrustet motorsag

Nå introduserer Husqvarna en ny generasjon motorsager. Husqvarna 450/445 er fullt utrustet fra starten og er enkle å bruke og vedlikeholde. 

Med den innovative X-TORQ-teknologien reduseres både bensinforbruket og utslippet.

– Dette er sager som er skreddersydd for alle som eier en skogs- eller jordbrukseiendom, sier Øystein Holene, produktsjef på Husqvarna i en pressemelding.

Husqvarnas nye motorsager 450/445 er sannsynligvis de mest velutrustede i sin klasse.

– Det er avgjørende for den som delvis har skogen som sin arbeidsplass. Vi har bygget motorsager i 50 år og er ledende i bransjen. Det beror på at vi alltid hører på de mest krevende brukernes behov og ønsker, sier Øystein Holene.

Sagene er enkle å starte og har en kombinert start- og stoppfunksjon.

– Er man ute lange dager i skogen, må sagene være lette å vedlikeholde. Dette har vi fått mye ros for tidligere og det gjelder naturligvis også 450/445, sier Øystein Holene.

Lettkjørt og enkel
Kjedet er lett å stramme eller justere uten verktøy. Den justeres enkelt med et hjul på siden av sagkroppen.

Sagene er utrustet med Husqvarnas egenutviklede Air Injection, som skiller ut støv og sagspon fra innsugsluften før den når forgasseren. Det innebærer at motorsagen kan kjøres lange perioder uten avbrudd for filterrengjøring.

Luftfiltret er festet med en snapplås slik at det er enkelt å ta løs for rengjøring. For å unngå unødige stopp finnes et godt synlig vindu i tanken, som gjør det lett å avlese bensinnivået.

Gjennomtenkt ergonomi
Ergonomisk er 450/445 meget godt gjennomtenkte. Vinklet fremre håndtak, ergonomisk riktig håndtaksavstand og smal, slett sagkropp gjør arbeidet sikrere og mindre trettende.

– Vi arbeider hardt for å redusere antallet ulykker. De kan lett hende ved kvisting eller om man skulle snuble. Med vernefunksjonen TrioBrake utløses kjedebremsen også av høyre hånd. Det var vi først i verden med. Det er slikt som øker tryggheten i skogen, sier Øystein Holene. TrioBrake er valgfritt på Husqvarna 445.

Styrke møter miljø
Takket være Husqvarnas X-TORQ-teknologi har 450/445 et høyt dreiemoment selv på lave turtall. – Bensinforbruket reduseres med opp til 20 prosent og avgassene med opp til 60 prosent. X-TORQ er en stor miljøsatsing av Husqvarna, der styrke møter miljø. Ettersom motoren er betydelig sterkere ved lavere turtall, gjør det at den orker mer under hard belastning, sier Øystein Holene. For brukeren innebærer det også et bedre arbeidsmiljø, en bedre drivstofføkonomi og færre bensindunker å bære på i skogen.