Vil ha Vakre veger-kandidater

Statens vegvesen inviterer nå alle til å lansere kandidater til "Vakre vegers pris" for 2008.

 Nytt av året er at det deles ut to priser - en for nyanlegg og en for et anlegg som fremhever seg for drift og vedlikehold.

- Vegdirektørens pris for Vakre Veger er en hederspris for anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset sine omgivelser. Det kan være veger, gater, bruer, tunneler eller tilhørende anlegg eller utstyr, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Prisen har utviklet seg til å bli landets mest prestisjetunge pris for veg og anlegg. En uavhengig jury utpeker vinneren. Prisen ble sist delt ut i 2006 - og gikk da til fylkesveg 365 Bulandet - Værlandet i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane.

Nå ønsker Statens vegvesen publikum, bransjen, kommuner og andres hjelp til å finne de beste kandidatene. Anleggene må være en del av det offentlige vegnettet. Det er en forutsetning at kvalifiserte prisprosjekt er helhetlig utformet i forhold til omgivelsene, og fungerer godt med tanke på trafikksikkerhet, fremkommelighet, teknologi, drift og vedlikehold.

Fristen for forslag er 30. april.

- I tillegg til den tradisjonelle prisen til et nyanlegg deler vi i år også ut en egen pris til et veganlegg som fremhever seg når det gjelder drift og vedlikehold. Her vil vi se etter anlegg som har eldet med verdighet og har fungert i tråd med intensjonene i planleggingen, utformingen og vedlikeholdet, sier vegdirektøren.

Link til påmeldingsskjema