Hvorfor tørker blomstene på roseklokkebusken ut?

Jeg plantet tre roseklokkebusker i et bed jeg har tidligere denne våren. Jorda har vært litt skrinn akkurat der, men jeg sørget for å plante dem i god jord iblandet kugjødselkompost. De har trivdes godt frem til nå. De har nå blomstret den siste tiden, men nå ser allerede blomstene tørre/nesten døde ut. De står i et bed med blanding av sol og skygge, og værforholdene frem til nå har vært bra med mye regn og en del sol (bor på Østlandet).

Jeg har en annen roseklokkebusk som blomstrer kjempefint. Har du noen idé om hvorfor blomstene ser så pjuske ut? Kan det være fordi de er nye og de vil blomstre bedre neste år? Bør jeg knipe av døde blomster? Takk for at du tar deg tid til å svare.

Hilsen Yngvild

 

Hei Yngvild

Slik du beskriver planten og forholdene, vil jeg tro at du kan ha kjøpt en busk som har tørket på plantesenteret innen du kjøpte den, og derfor har fått en skikkelig trøkk innen den ble plantet hos deg.

Jeg ville klippet den godt ned og sett om den kanskje ville bryte med ny vekst og dermed få en ny sjanse i stedet for å bruke krefter på "brannslukking" i forhold til ødelagte og svake ledd.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen