llustrasjonsfoto: Landhave

Plante nye blomster i gammel jord

Hei, jeg bor i blokk med altankasse og har nylig fjernet alt av gamle planter osv. Nå skal jeg plante nye blomster, men kan ikke fjerne alt av den gamle jorden da det er veldig mye. Jeg tenker å legge på en duk, og ny jord oppå den som jeg kan plante i. Vet du hva som er best å bruke av en fiberduk eller dekkduk? Skal kun ha jord oppå og ikke bark.

Hilsen Julie

Hei Julie

Så flott at du vil gjøre noe fint ut av plantekassene dine. Jeg er litt usikker på hvorfor du vil skille det gamle jordlaget fra det nye med en duk, men hvis du vil bruke duk anbefaler jeg deg å kjøpe det som heter fiberduk. for eksempel"Plantex patio" som du får hos byggevare-sentrene. Den drenerer godt samtidig som den skille jordlagene godt.

Alternativet til duk er å kjøpe god jord og blande med den gamle samt å gjødsle jorden opp, slik at den blir næringsrik. Husk at jord i seg selv er et festemateriale for plantene. Hvis du gjødsler en gammel jord godt, er det gjødselen som bestemmer om plantene blir bra eller ikke, og ikke om jorden er ny eller gammel, men du har kanskje en jord som er blitt sur og planlegger blomster som vil ha alkalisk jord. I et slik tilfelle er det smart å bruke duk.

Jeg håper du fikk noe ut av dette. Litt vanskelig å svare deg når jeg ikke har full oversikt over utgangspunktet.

Lykke til med prosjektet!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen

https://kurs.hageplanlegging.no/