<p>Under Grønn gate i Rakkestad blir Storgata gjort om til gågate og butikkene har Superlørdag. Et tyvetalls utstillere vil tilby alt fra blomster, hageredskap og hageinteriør. Bildet er fra et tidligere arrangement.</p>Grønn gate i Rakkestad.Grønn gate i Rakkestad.Salgsboder i Grønn gate Rakkestad.Grønn gate i Rakkestad.

Inviterer til Grønn gate

For åttende gang kan hageentusiaster samles til Grønn Gate i Rakkestad i Østfold lørdag 11. mai.

Det har blitt en tradisjon med dette årvisse arrangementet i østfoldbyen. Ifølge arrangøren blir det mange ulike aktiviteter når markedsdagen går av stabelen den andre lørdagen i mai.

Stort salg av stauder fra flere aktører, stiklinger av pelargonia, grønnsakplanter, drueplanter, busker og trær, settepoteter, jordskokk, kurver og fletteprodukter, hageredskap og hagemaskiner, spesielle hagemøbler, interiørbetong og annet utstyr til hagen er noe av det publikum kan vente seg.

Det blir også mulighet til å få kjøpt lokal mat, blant annet grillmat, vårlige supper og økologiske egg.

Barna kan prikle, lage seljefløyte, dekorere gata med kritt, få grønn sveis eller prøve frisbeegolf. Det blir også en familieløype med fine premier, samt kåring av Årets fugleskremsel 2019, samt brikkesprint og orinteringsbingo.

I år blir det også Tre-konsert i Kong Oscars hage med søstrene Thauland Trio.

Grønn gate er også på facebook, hvor det publiseres mer informasjon om utstillere, aktiviteter og detaljert program for dagen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Rakkestad Hagelag, Rakkestad Handelsstand, Næringshagen Østfold, Fru Blom, landskapsarkitektene Marius Berg Bostadløkken og Nils Skaarer samt flere enkeltpersoner.

Det er mange aktiviteter for barna under Grønn gate i Rakkestad.