Vårkrukkene til Claus Dalby er et imponerende skue. Foto: KlematisNarcisser er en klassiker blant vårblomstene. Foto: Claus DalbyVårkrukkene til Claus Dalby er et imponerende skue. Foto: KlematisI mer enn 20 år har Claus Dalby arrangert sine vårkrukker ved porten utenfor sin eiendom i Risskovd i Danmark. Foto: KlematisStemorsblomster hører også med blant de tidlige vårblomstene. Foto: Klematis

Lær av Claus Dalby: Lag din egen krukkehage

Hvis du ikke vil plante i jorden går det fint an å lage en krukkehage. Krukkenes mester Claus Dalby lager hvert år sin egen vårkrukkehage.

Den danske forfatteren og hageguruen Claus Dalby har en fast tradisjon hver vår, ved at han setter ut en mengde vårkrukker utenfor porten til sin eiendom i Risskov i Danmark.

Claus Dalby har skrevet fire bøker om krukker i hagen. Dette er hans nyeste, som kom ut i 2017.

– Jeg gleder meg hvert år til å arrangere disse vårkrukkene, og det samme gjør de  forbipasserende, vet jeg. Det er mange som passerer vår hage når de er på vei til skogen, og allerede i mars begynner folk å spørre om når  krukkene blir satt frem, sier Claus Dalby til hage.no.

Tradisjonen med å sette ut krukker med vårblomster har Dalby holdt på i mer enn tyve år.

– Hvert år i april arrangerer jeg krukker med de første vårblomstene. Det starter med viola cornuta, myosotis, primula, perlehyasinter og narcisser. Deretter supplerer jeg med  med tulipaner, og jeg skifter ut gjennom hele sesongen. Det er enkelt når man kun planter en sort i hver krukke.

– Folk spør meg ofte om plantene får stå i fred. Til det kan jeg svare, at det opp gjennom alle disse årene ikke er knekket så mye som en blomst, avslutter Dalby.