<p>- Det enkle er ofte det beste når man skal dekke et bord. Gå ut i hagen, klipp av en grein og sett i vasen eller legg direkte på bordet, sier designer Simen Staalnacke. Her med sin nye vase- og lyktkolleksjon Blue Hour i Tokyo-serien. Foto: Svanhild Blakstad</p>BLUE HOUR: Vase- og lykteserien er inspirert av blåtimen, derav navnet. Foto: Svanhild BlakstadJapansk blomsterkunst. Foto: Svanhild BlakstadKombinasjonen av japansk estetikk og skandinavisk stilrenhet har vært en av bærebjelkene i Tokyo-kolleksjonen. Her demonstreres japansk blomsterkunst på noen av produktene. Foto: Svanhild BlakstadMoods of Norway-gründer Simen Staalnacke debuterer som designer for Magnor med en egen vase- og lyktkolleksjon. Serien er munnblåst og kommer i fem størrelser. Foto: Svanhild Blakstad

– Ta i bruk naturen hjemme i stua

– Det kan være like fint med en enkel grein fra hagen som en stor blomsteroppsats når du skal gjøre det fint hjemme, sier designer Simen Staalnacke.

Den kjente Moods of Norway-gründeren har tatt steget fra å designe sprelske og fargerike klær til vaser, lykter, glass, servise og bestikk for tradisjonsbedriften Magnor Glassverk.

Serien har fått navnet Tokyo etter Staalnackes favorittby – en by hvor eldgammel tradisjon møter hypermoderne trender.

– Ideen med Tokyo-serien har vært å kombinere japansk estetikk med skandinavisk minimalisme. Av mange ting jeg har tegnet her i livet, er dette noe av det strammeste, sier Staalnacke.

Sammen med Magnor har han brukt 1,5 år på å utvikle konseptet, som består av fire serier med glass, porselen, bestikk og vaser/lykter.

– Jeg har tegnet klær i femten år, og det er utrolig morsomt å gå over til å jobbe med hvordan det skal se ut hjemme hos folk. Selv om det er forskjellig, handler det mye om den samme metodikken når man bygger opp en kolleksjon, sier Staalnacke til hage.no.

Dette er hans første soloprosjekt som designer.

– Det er utrolig morsomt å få leike seg med helt andre former og flater, og denne prosessen har vært som et svangerskap. Jeg har lært veldig mye, sier han – og roser samtidig Magnor for samarbeidet.

Blåtimen

Serien har en egen vase- og lyktkolleksjon som har fått navnet Blue Hour – hvor den dypblå fargen henspeiler på blåtimen når dag går over til å bli kveld. Vasene kan brukes til både store buketter og helt enkle dekorasjoner.

– Hva er ditt forhold til blomster og hage?

– Jeg har tre søstre som har mye grønnere fingre enn det jeg har, men jeg elsker det enkle. Jeg liker store blomsteroppsatser, men da vi jobbet med å ta bilder av ferdig dekket bord, så vi at det morsomste var bare å hente en enkelt grein fra hagen, klippe den av og sette den i den største vasen.

Hent ting fra naturen

Han slår et slag for at det enkle ofte er det beste, også når det gjelder hvordan man skaper stemning hjemme.

– Man trenger ikke ha så mye respekt når man skal dekke et bord eller kle stua si. Det er bare å hente ting fra naturen, enten det er epler på bordet, blomster eller greiner. Selv går jeg ofte bare ut og tar det jeg finner. Og du trenger ikke sette det i en vase heller, det kan være kongler eller kvister som du legger direkte på bordet. Det handler rett og slett bare å bruke naturen, på bordet eller i interiøret ellers – det synes jeg er veldig tøft, avslutter Staalnacke.