I USA har det lenge vært en tradisjon å dekorere med utendørsbelysning, og nå ser vi samme trenden i Norge også.

Mange vil lyse opp høytiden litt ekstra

Nordmenn har dilla på utendørsbelysning i tiden før jul.

Byggvarekjeden Bauhaus har i løpet av de siste årene opplevd sterk økning i etterspørsel etter utendørsbelysning. I forkant av årets julehøytid har Bauhaus hatt en markant økning i salget sammenlignet med ifjor. Nordmenn skal være mer interessert i juletrebelysning, lysslynger og lysfigurer som man kan sette på taket eller henge på veggen enn noen gang tidligere, heter det i en pressemelding fra varehuskjeden.

– Vi ser en utvikling der man bruker utearealene på en annen måte enn tidligere samtidig som man lar seg inspirere av å dekorere husene med blinkende utendørsbelysning som man ser i utlandet. I USA har det lenge vært en tradisjon å dekorere husene med utendørsbelysning i mange ulike farger, og det er derfor blitt mer akseptert blant nordmenn at vi gjør det samme, sier markedsjef Aagot Benterud i Bauahus.

Mange kunder ønsker belysning som har en personlig stil og som også matcher hva som er nytt innefor boligtrender. Dette gjelder belysning enten til pynt av husfasade, hage og balkong med dekorasjonsbelysning og lyssystemer. Blant favorittene er lysende dyrefigurer, nisser, snømenn, juletrær og flaggstenger.

Tips og råd når du monterer utendørs belysning:

Sjekk at lyskjedet er godkjent for utendørsbruk. Ledninger til innendørs lys tåler ikke vann og fukt.

• Ikke trekk ledningen ut gjennom vinduer og dører da det lett blir brudd og du ødelegger ledningen.

• Sett på en timer, slik at du enkelt kan styre, hvor/når og hvor lenge lysene skal være tent

– Det er stor forskjell på hvilke utendørsbelysning som passer til ulike anledninger. Tommelfingerregel nummer en er alltid å velge LED-pærer da disse er miljøvennlige og billige i drift, avlutter Benterud.