Hva kan jeg gjøre med mosegrodd og dårlig drenert plen?

Hei, vår nåværende plen skal fjernes i forbindelse med et kommunalt prosjekt på utskifting av vann- og kloakkrør.

Denne plenen har inneholdt en god del mose og har i tillegg vært dårlig drenert. Ved store regnbyer har det samlet seg større dammer. Entreprenøren som er inne nå vil fjerne nåværende topplag med plen og jord.

Bør jeg legge et lag med drenerende masse før jeg legger et topplag med plenjord? I så fall hvilken type masse er dette? Når jeg bestiller jord til plen er dette en spesiell type, er det spesielle kvaliteter jeg bør vite om?

Hilsen Terje

Hei Terje

Gressrøttene blir i underkant av 10 cm lange, så jeg vil anbefale at du legger god, alminnelig hagejord, gjerne iblandet litt sand som underlag. Dette kan du sikkert få tak i på retur/komposten på den lokale fyllinga. Jeg tror de fleste returstasjoner nå blander egen jord.

Etter å ha fjernet topplaget med jord/plen, bør du se an underlaget og er det hardpakket er det smart å få freset dette opp litt og deretter legge litt drenerende masse = pukk + duk før du legger et siste lag med jord og stampe denne godt til innen du enten sår eller ruller ut ferdigplen. Lykke til.

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no