Både blomster, busker og trær har behov for beskjæring innimellom. Denne saksen med motskjær har en klippediameter på 18 mm.

Velg riktig beskjæringssaks

Sideskjær, ambolt eller motskjær? Beskjæringssakser kommer med ulike typer skjær, så det gjelder å vite hva som skal brukes hvor – det utgjør en forskjell.

De såkalte JAS-månedene juli, august og september er de månedene som er best egnet for beskjæring. Med riktig utstyr for hånden får du sunne planter og trær samtidig som du slipper å anstrenge deg unødvendig, ifølge en pressemelding fra Gardena.

Både blomster, busker og trær har behov for beskjæring innimellom, og da er det avgjørende at den saksen du benytter er ordentlig skarp for å unngå at grener og stilker blir skadet. Et slikt sår tar lang tid å lege, noe som øker risikoen for sopp, infeksjon og råte.

Saks med sideskjær.

En saks med sideskjær er perfekt for blomster og unge grener. Den har to blader som passerer hverandre mens eggen på bladet klipper. Begge bladene trenger inn i grenen samtidig og gir enkle, nøyaktige kutt uten å etterlate seg trykkmerker. Bildet viser en Gardena Comfort beskjæringssaks S-XL med justerbar åpning for ulike håndstørrelser.

Denne saksen med motskjær har en klippediameter på 18 mm. Den har også ambolt og fiberglassforsterket håndtak.

En beskjæringssaks med ambolt passer utmerket for hardt og tørt tre. Saksen har kun ett smalt, skarpt overskjær som klipper mot en ambolt. Saksen gir mottrykk og støtte for grenen og sørger for at den ikke skades.

Denne Gardena Premium beskjæringssaksen harvunnet Reddot Design Award i 2016.

Gardena Premium beskjæringssaks BP 50 er en saks av høy kvalitet for de som liker solide klipperedskaper. Aluminiumshåndtaket ligger godt og ergonomisk i hånden. Det øverste bladet er av rustfritt stål og presisjonsslipt, mens det nederste bladet er smidd og kan kvesses. Saksen mottok Reddot Design Award i 2016.

Både blomster, busker og trær har behov for beskjæring innimellom.

Ergonomi

I tillegg til klippeteknikk er ergonomi viktig når du skal beskjære. Gardenas hagesakser har ergonomisk utforming og mange er justerbare og skal passe uansett hvor store hender man har. Håndtak med myke komponenter gir ytterligere komfort. Bildet over viser Gardena Comfort Alu hagesaks med sideskjær.

Integrert fjær

En nyhet blant hagesaksene fra Gardenas Comfort-serie er at fjæren er integrert, noe som gjør at den ikke kan løsne og er beskyttet mot smuss. Hagesaksene er også utstyrt med enhånds sikkerhetslås.

Denne saksen lar deg kappe sterke grener og kvister enkelt og ergonomisk.

Gardena Comfort beskjæringssaks SmartCut med flerstegsfunksjon lar deg kappe sterke grener og kvister enkelt og ergonomisk. Avhengig av gren-tykkelsen kan flerstegsfunksjonen aktiveres slik at selv sterke grener kan kappes på enkelt vis. Bladene er presisjonsslipt, og det øverste bladet belagt med klebebeskyttelse.