<p>Prydbark som dekor i bed eller krukker. Foto: Nordic Garden</p>100 prosent naturlig bark er miljøvennlig og gjør det lett å holde det fint og ryddig i bedet. Foto: Nordic GardenBark i kombinasjon med gress og stein. Foto: Nordic Garden

Stram opp hagen med bark

Barken har inntatt norske hager og parker de siste årene.

Tre tips ved bruk av bark

1. Legg en barkduk under barken, da slipper du ugress i bedet

2. Fest barkduken med barkplugger så får du et stramt underlag som holder seg på plass

3. Ved bruk av bark i skråninger så bruk barkstoppere for å holde barken på plass

Resultatet kan bli miljøvennlige, ryddige hager og bed - og mindre jobb med ugress, snegler og vanning, heter det i en pressemelding fra Nordic Garden.

Bark er et helt naturlig råstoff og gir en ryddig og ensartet dekoroverflate som passer til norske hagemiljøer. Man skiller mellom prydbark, som gir fin dekor i bed eller krukker, og toppbark/dekkbark, som ofte brukes under hekk og omkring planter, trær, bed og skråninger.

Ifølge pressmeldingen vil et dekke med 10 centimeter bark gjøre at jorda holder på fuktigheten og virker veksthemmende på ugresset. Dermed reduseres vannbehovet og bruken av plantevernmidler.

Bruk av bark kan gjøre hagearbeidet mer miljøvennlig. Mange bruker også bark til å holde de upopulære brunsneglene unna. Sneglene misliker barkens tørre og ru overflate som trekker til seg sneglens fuktighet. Ved bruk av bark i bed med vintergrønt, roser og prydbusker bør man tilføre ekstra næring med litt gjødsel i løpet av sesongen.

Norsk bark kommer fra furu eller gran og er et 100% naturlig råstoff.