<p></p><p>– Det er mange unge folk som kjøper drivhus, og de er villige til å investere mye penger i hagerommet, sier Jeanette Grønli og Irene Sætre i Solfang. De  opplever stor interesse for sine engelske drivhus i sedertre. Foto: Svanhild Blakstad</p>Solfang er en av mange drivhusutstillere på Hagemessen 2017. Foto: Svanhild BlakstadEt drivhus kan innredes som en utestue. Solfang er en av mange drivhusutstillere på Hagemessen 2017. Foto: Svanhild BlakstadSolfang er en av mange drivhusutstillere på Hagemessen 2017. Foto: Svanhild BlakstadSolfang er en av mange drivhusutstillere på Hagemessen 2017. Foto: Svanhild Blakstad

Selger flere luksusdrivhus enn noen gang

Det er stor pågang etter drivhus, lysthus og utestuer på Hagemessen. Kundene blar gjerne opp hundretusener for å få akkurat det drivhuset de ønsker.

Jeanette Grønli i Solfang er en av mange drivhusutstillere på årets Hagemesse. Hun selger kvalitetsdrivhus i treverk og glass fra England og har det norske agenturet på Gabriel Ash. Med 13 års fartstid i bransjen har hun opplevd en rivende utvikling i hageinteressen, og da spesielt for drivhus. Nå selger hun flere drivhus enn noen gang, og i høye prisklasser.

– Nylig solgte jeg et drivhus til 180 000 kroner til et ungt par som bor midt i en by på Østlandet. De skal dyrke og etablere sin egen kjøkkenhage og tillegg bruke et som utestue. Vi ser at stadig flere barnefamilier er opptatt av miljø, kortreist mat og vil lære barna å dyrke selv, sier Grønli.

Kundene kommer fra hele landet, og hun selger ca 35 drivhus i året i prisklassen 50.000-200.000 kroner.

– Jeg har solgt drivhus både til Alta, Troms, Lofoten og langs kysten. Der hvor klimaet er litt røft, vil de gjerne kunne sitte inne ute og bruke det som utestue, avslutter Grønli.

På årets hagemesse er det et tyvetalls utstillere som viser frem drivhus, utestuer og lysthus. Se oversikt her.

Drivhuset kan innredes til en hagestue. Foto: Svanhild Blakstad