<p>BYGGER GIGANTHAGE: Anleggsgartnerelever fra en rekke videregående skoler og fagfolk fra Naml er nå i full sving med å bygge opp den store visningshagen på Lillestrøm før Hagemessen åpner 21. april. Foto: Hagespesialisten</p>Byggingen av NAML-hagen til Hagemessen er i gang. Foto: HagespesialistenByggingen av NAML-hagen til Hagemessen er i gang. Foto: HagespesialistenByggingen av NAML-hagen til Hagemessen er i gang. Foto: Hagespesialisten

Bygger inspirasjonshage på 1,5 mål

Denne uken startet byggingen av den 1500 kvadratmeter store inspirasjonshagen på Norges Varemesse.

Fredag 21. april går startskuddet for årets Hagemesse på Lillestrøm. Allerede nå er det full aktivitet i hallene på Norges Varemesse for at alt skal bli ferdig i tide. For fjerde år på rad skal det bygges et gedigent hageanlegg i regi av anleggsgartnerne i Naml region Øst.

Daglig leder Torgeir Koteng i Hagespesialisten er primus motor for prosjektet. Han har med seg 70-80 anleggsgartner- og byggfagselever fra videregående skoler i østlandsområdet. Arbeidet ledes av fagfolk i et titalls Naml-bedrifter.

Les også: Få en digital forsmak på Hagemessen

– Vi ønsker å vise løsninger som publikum ikke har sett før. Vi håper å plante noen ideer i hodene på folk, slik at de får lyst til å dra hjem og gjøre nye ting i sin egen hage, sier Koteng.

Han anslår at byggeprosjektet vil gå over 11 dager og at det går med ca 4500 timeverk.

– Hele prosjektet er et storstilt samarbeidprosjekt, hvor rekruttering, markedsføring og merkevarebygging av anleggsgartnerfaget står i sentrum. Vi skal vise publikum at vi er klare for å løse alle slags oppdrag i hage og uterom sier Koteng.

Hage.no vil følge opp med mer stoff om byggingen av Naml-hagen i tiden fremover.