Rhododendron kan være et alternativ når man har felt mange trær i hagen.

Hva kan jeg plante av trær og busker i hagen?

Nylig fjernet jeg 17 trær og busker fra min hage. Ble så lei av alt løv og frukt nedfall fra disse. Men nå har det blitt veldig åpent her. Nå er jeg ute etter trær/busker som har bar stamme i bunn og frodig i toppen. Og som helst ikke feller tonnevis med løv. Ser også helst at de ikke blir så veldig høye. Finnes det slike trær som tåler norsk klima?
Hilsen Kim fra Halden.

Hei Kim

Du har gått grundig til verks skjønner jeg! Det er bra. Hvis du har tatt vekk gamle røtter og kanskje tilført litt gjødsel og ny jord, så skal det ikke være noe problem å plante igjen.Da jeg ikke vet hva slags miljø du bor i villatomt eller landlig, lager jeg et par forslag og så håper jeg noe av det passer hos deg.

Forslag 1: Kjøp store Rhododendron og stam disse opp hvis de er tette fra bunnen av. De er vintergrønne og blomstrer flott på vårparten. For at disse skal trives best mulig bør du ha sur jord.

Forslag 2: Stam opp Tuja-trær

Forslag 3: Plant en hekk av Agnbøk - la den vokse seg til passende høyde og stam opp fra bunnen av. Agnbøk beholder de kobberfargede bladene på utover vinteren før de blåser vekk på vinter/vår.

Håper noe av dette kan være et alternativ. Lykke til med opparbeidelsen.

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen

www.hageplanlegging.no