Når skal jeg så erteblomster?

Hei, når bør jeg så erteblomster sånn at de er fine og klar til bruk midten av juni? Jeg skal bruke dem i min datters bryllup 17 juni. Håper du kan hjelpe meg med dette spørsmålet. Ha en fin dag videre.

Hilsen Vibeke

Hei Vibeke

Du skal ha godt med lyskilder hvis du skal få til å dyrke frem erteblomster tidlig, og du bør så allerede nå, men jeg tviler på at du får de i blomst til i midten av juni. De kommer jo normalt først i juli.

Jeg gir deg her en oppskrift etter en dame som er hagegal, og håper at det kan gi deg inspirasjon:

Så erteblomster i februar/mars.
Først noen timer i bløt, deretter i fuktet kaffefilter som legges i lukket plastpose (gjerne av zip-typen) i vinduet. Etterhvert som ertene spirer puttes de i torvpotter. 5 frø i en firkantpotte er passelig. Når de har blitt litt større plantes de over i melkekartonger så røttene får bedre plass. Hele potten settes rett ned i kartongen, ny jord under - ikke noe prikling og roting med røttene. Så skal de knipes èn til to ganger, første gang over tredje bladpar. Erteblomster trenger mye gjødsel for å bli fine og frodige.

Jeg tror dessverre, for at du skal være helt sikker på å kunne pynte slik du vil til den viktige dagen, at du bør gjøre en avtale med en blomsterbutikk som kan ta inn avskårne buketter av erteblomster til deg. Det er i alle fall den eneste sikre måten du kan få tak i de til dette tidspunktet.

Lykke til og gratulerer med datteren!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen :)

www.hageplanlegging.no