Tulipaner passer ypperlig til morsdag. (Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaner passer ypperlig til morsdag. (Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaner passer ypperlig til morsdag. (Foto: Svanhild Blakstad)(Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: Plantmania(Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: Plantmania(Foto: Svanhild Blakstad)(Foto: Svanhild Blakstad)Tulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: PlantmaniaTulipaner passer ypperlig til morsdag. Foto: Plantmania

Velg duggfriske norske tulipaner til morsdagen

I Norge feirer vi alltid morsdag den andre søndagen i februar. Så når mor skal feires i år hvorfor ikke gi henne tulipaner?

- Vis hvor mye hun betyr for deg med duggfriske tulipaner i delikate farger, oppfordrer planterådgiver Tonje Bergh i Plantmania.

Ønsker du å lage en tulipandekorasjon til morsdagen, men vet ikke hva som kan passe sammen? Her får du 5 tips til dekorasjoner du enkelt kan lage selv

Lag vakre buketter med tulipaner. Foto: Svanhild Blakstad

1) En ekstra følelse av vår får du hvis du blander en tulipanbukett i sarte fargetoner med nyutsprungne kvister, blåbærris eller gåsunger.

2) Ønsker du et blomstrende blikkfang kan du mikse tulipaner i sterke farger - rosa tulipaner sammen med røde og oransje, gir flotte kontraster og fargeglede.

Slik lykkes du med tulipaner

Tulipanene trenger ikke mye stell, bare de får påfyll av friskt kaldt vann hver dag for tulipaner er tørste blomster.

· Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge.

· Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.

· Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann ·Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.

· Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.

· Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.

· Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.

· Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomstene.

3) Ved å plukke av bladene før du setter stilkene sammen i en lav vase, får du en tett og romantisk bukett som er perfekt på morsdagen.

4) Med en gjennomsiktig vase er det lett å lage ekstra effekt ved å ha små fargede glasskuler eller dekorasjonsstein i bunnen.

5) Det er utrolig vakkert å sette tulipaner sammen med andre blomster. Bruk gjerne blomster som ranunkler, anemoner, Eustoma og voksblomst for å få et vårlig uttrykk.

Norske tulipaner
I løpet av tulipansesongen, som strekker seg fra november til april, kjøper vi 80 millioner tulipaner. Det betyr at det produseres rundt fire hundre tusen (400 000) tulipaner hver eneste dag i løpet av tulipansesongen. Visste du at de fleste tulipanene vi kjøper i Norge er også produsert her i landet? Det gjør tulipanene til en kortreist og miljøvennlig plante noe som betyr at det er kort vei fra gartneriet og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner som du kan glede deg over lenge.