<p>– Vi er veldig godt fornøyd med at mange av utstillerne har lagt betydelige ressurser i sine stands og håper på publikumsrekord på årets Park & Anlegg, sier prosjektleder Andreas Ljones i Norges Varemessse. Foto: Svanhild Blakstad</p>Anleggsgartnermster Arvid Ekle er er ekspert på lokale overvannsløsninger, som var ett av seminartemaene på Park & Anlegg på Lillestrøm. Foto: Svanhild BlakstadFra Park & Anlegg på Norges Varemesse 2016. Foto: Svanhild BlakstadFra Park & Anlegg på Norges Varemesse 2016. Foto: Svanhild BlakstadFra Park & Anlegg på Norges Varemesse 2016. Foto: Svanhild BlakstadFra Park & Anlegg på Norges Varemesse 2016. Foto: Svanhild BlakstadFra Park & Anlegg på Norges Varemesse 2016. Foto: Svanhild Blakstad

Park & Anlegg i gang

Allerede ved åpning onsdag morgen kan arrangøren slå fast at det ligger an til ny besøksrekord for park- og anleggsmessen på Lillestrøm.

I år arrangeres fagmessen for grøntanleggsbransjen for første gang på Norges Varemesse, og prosjektleder Andreas Ljones i Park & Anlegg har store forhåpninger til årets fagmesse som går av stabelen 9. og 10. november.

– I fjor var det rundt 1000 fagbesøkende, men allerede før messestart hadde vi 1200 forhåndspåmeldte. Dette lover veldig bra, og jeg håper at vi i løpet av disse to dagene kan runde 1500 besøkende, sier Ljones til Byggeindustrien ved åpning.

Over 80 utstillere er representert i hall E, over et areal på 7000 kvadratmeter. Blant utstillerne er det mye park- og anleggsmaskiner, men også redskap og utstyr, heller, belegningsstein, benker og utemøbler, blomsterløk og jord, samt avfalls- og kompostløsninger.

– Vi er veldig godt fornøyd med at mange av utstillerne har lagt betydelige ressurser i sine stands. Dette vil gi en bedre opplevelse for publikum, og lover bra for også kommende messer, sier Ljones.

Han fremhever også det omfattende seminarprogrammet i regi av Naml, som går over begge messedagene. – Vi har aktuelle temaer og foredragsholdere som vil være interessante og relevante for hele bransjen, sier prosjektlederen.

Hovedforedraget er ved nederlandske Nico Wissing, som skal ta for seg bærekraftig planlegging, bygging og drift av uterommet. Et annet aktuelt tema er lokal overvannsdisponering, hvor anleggsgartner og daglig leder Arvid Ekle i Anlegg og Utemiljø vil snakke om muligheter i små og store anlegg, blant annet ved hjelp av regnbed. Også permeable dekker, endringer i ordning med sentral godkjenning, ugrasbekjempelse uten kjemikalier, og krav til lekeplasser står på programmet.

Bygg.no kommer tilbake med mer stoff fra messen.