HVERDAGSGLEDE: Det er ikke så mye som skal til for å sette farge på hverdagen. Foto: Chera Westman/IFI

Sett farge på utemøblene

Nå er det tid for å sette farge på utemiljøet. Bord, benker, hagestoler, koster og trillebår som males i spreke farger gir unektelig vårstemning i hagen, ifølge ifi.no.

Onsdag 4. mai markeres Fargedagen over hele landet. Årets tema er «Sett farge på utelivet».

– Vi vil inspirere flere til å sette litt farge på hverdagen. Det er så lite som skal til, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no, som er initiativtager til det landsdekkende arrangementet.

FESTLIG LAG: Mal ulike møbler i forskjellige farger, så kan du mikse og matche som du vil. Foto: Chera Westman/IFI

Alt kan males!
Det er sant som de sier: Alt kan faktisk males! Hvorfor begrense deg til vegger og tak, når det er så mange andre muligheter? Det er ingen regler som sier at hagemøbler og koster må være hvite eller brune.

– Ved å male møblene i spreke farger, setter du et personlig preg på uteområdet. Det er heller ingen tvil om at fargerike hagemøbler får gjestene til å dra på smilebåndene, sier Owren.

Finn fram pensel og rull, og mal hagemøbler, postkasser, koster, trillebår, blomsterkrukker, søppelskur og husker. Bare fantasien setter grenser!

Slik maler du hagemøblene:
1. Sett treverket godt inn med kraftvask.
2. Etter at vaskemiddelet har fått virke en stund, vasker du godt med en stiv børste eller en skrubb.
3. Skyll godt med rennende vann for å fjerne alle såperester.
4. Når treverket er helt tørt, går du over flatene med slipepapir og ved behov med en skrape.
5. Når du skal male, er det viktig at du følger anvisningene til produsenten. Noen malingtyper krever at du grunner først, mens andre kan påføres treverket direkte.

Fargedagen

Fargedagen er et årlig arrangement i regi av ifi.no. I år markeres Fargedagen onsdag 4. mai. Målet er at flest mulig nordmenn skal inspireres til å sette litt farge på hverdagen og skape en felles start på våroppussingen. Årets tema er «Sett farge på utelivet!».

Tips
Har du en gammel trebenk med tjue år gammel maling, som har sett bedre dager? Det er enkelt å fjerne den gamle malingen, slik at benken får tilbake sitt opprinnelige utseende – og kanskje blir klar for et nytt strøk sprek maling. Det er raskt og enkelt:

1. Påfør malingsfjerner med pensel og la virke i 15-20 minutter.

2. Bruk en stiv børste til å løsne den gamle malingen, og spyl av med vann.

3. Etter at treverket har tørket, gå over med slipepapir for å fjerne fiberreisning.

Da er trebenken klar for nye eventyr – og nye strøk grunning og maling hvis det frister!