Gry Vilde Østensen og Arild Sørlie i LOG. (Foto: Svanhild Blakstad)Økologisk ugressbekjempelse med varmtvann ble presentert på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anelggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Både nyttekjøretøy og anleggsmaskiner var representert på årets Park- og anleggsmesse. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Liv Opsahl i LOG på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Olaf Lysdahl i Friluftsprodukter viste frem egendesignede griller til parker og utemiljø på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Anleggsgartner Tore. D Carlsen i Maskin og Utemiljø står bak disse gigantstolene, som nå settes i serieproduksjon. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Miljøvennlige elektrisk lastebil på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Flere lekeplassleverandører var også blant utstillerne på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Torger Lingelem i Rocks of Norway viste frem kortreist granitt fra Larvik på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Elever fra flere skoler besøkte Park- og anleggsmessen. Disse to er fra Natur vgs i Oslo. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Heatweed presenterte økologisk ugressbekjempelse på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Sykkelstativ i moderne design på Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmesse 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Park- og anleggsmessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)

Samlet park- og anleggsfolket til messe

Årets park- og anleggsmesse er større enn noen gang, og i år satte nærmere 80 utstillere sitt preg på fagmessen i Letohallen på Dal. (Bildekarusell)

For femte år på rad arrangeres messen som har utstillere fra alle aspekter innen park og anlegg; fra leverandører av anleggsmaskiner og biler, til lekeplassutstyr, parkmøbler, redskaper, steinprodukter, jord og blomsterløk.

Les også: Seksti prosent vekst med kortreist granitt

– I år har vi utvidet utstillingsarealet med 500 kvadratmeter, og hallen er fylt til randen. Som arrangør opplever vi nå at messen har satt seg og blitt kjent i bransjen. Vi har også nytt godt av jungeltelegrafen, sier messegeneral Arild Sørlie i LOG.

Han har vært ansvarlig for messen siden starten i 2012, og mener den er blitt en viktig møteplass for de som jobber mot park- og anleggssektoren, både når det gjelder utstillerne og de besøkende.

– Hit kommer de både for å kjøpe varer og tjenester, men også for bygge relasjoner, få ny kunnskap og ikke minst inspirasjon, sier han.

Doblet besøkstall og utstillere
Fagmessen har siden starten doblet både besøkende og antall utstillere hvert eneste år. Arrangøren regner med at årets besøkstall vil ligge på samme nivå som i fjor, hvor det kom over 1000 besøkende.

– Det viktigste er at kvaliteten på de som kommer er god og er relevante for utstillerne, sier markedsansvarlig Gry Vilde Østensen i LOG.

Hun sier at pågangen av utstillerne har vært så god at arrangøren kan være litt mer selektive slik at det blir en god miks til neste år.

På messen har det også vært faglige innlegg fra både inn- og utland, om blant annet økologisk ugressbekjempelse, bruk av oppmålingsutstyr og hvordan utvikle gode bymiljøer.

Messen arrangeres av LOG avd. utemiljø og Normann Olsen.