Sjatterte gul krysantemum fås i alle størrelser, fra mini til brede skåler og store kulekrysantemum til inngangspartiet. (Foto: OBP)Mange gule begonia får rødtoner når solen får skinne på dem. (Foto: OBP)Hibiscusen (hawaiirose) er vel en av de mer vanlige, men likevel mest eksotiske blomstene vi gleder oss over til daglig. Hibiscus liker ikke å være på reisefot, og kan fort slippe noen knopper når du får den hjem. Men hold ut – snart belønner den deg igjen med fargebomber som denne på bildet. (Foto: OBP)Gyldne blomster gjør høsten mer levelig. (Foto: OBP)

Skap en gylden høst i vinduskarmen

Når dagene blir gråere og våtere tar vi vare på hver solstråle som treffer oss. Ta med solen inn, i varmt gule Krysanthemum, Begonia og Hibiscus!

Blomster inne gjør mye for velvære og psykisk helse, det er rett og slett vakkert med en gul-rød palett som treffer oss, heter det i en pressemelding fra Opplysningskontoret for blomster og planter.

Spør vi fargeekspertene vil de si at gul og oransje styrker kraft og intellekt, kreativitet og konsentrasjon. Akkurat hva vi trenger nå på høsten, med andre ord.

Les også: Anbefaler planter på grønn resept

Ta høstsjekken i hagen nå

Høsten er en fin tid å kjøpe nye planter for å pynte opp inne – solen stråler ikke så intenst inn lenger, og dermed tørker plantene heller ikke så lett ut.

Sats på fargeglade klassikere
Ved å satse på gamle klassikere, som både Kryssanthemum, Begonia og Hawaiirose må kunne regnes som, er du sikret planter som med stor sannsynlighet vil klare seg godt hjemme i stua, på kontoret og ellers i huset. Krysanthemumen er kanskje den enkleste av de tre – den settes så lyst som mulig, og vannes når den begynner å kjennes tørr.

Begonia vil helst være mer jevnt fuktig, men ikke våt, og tåler også en plass litt lenger inn i rommet. Hawaiirosen, eller Hibiscus, trives best med mye lys og setter også pris på fuktig jord. En plass lengst mulig vekk fra radiator, varmeovner og peis sikrer lengst mulig blomstring.

Gled deg selv og dine nærmeste med fargeglade høstgleder!