Illustrasjonsfoto: Christian Aarhus

Hageselskapet vil kurse deg i boligplanlegging


Kurset «Boligplanlegging i by 2015» blir holdt i Fredrikstad 22.–24. september og vil blant annet belyse temaer som gode byrom, knutepunktutvikling, fortetting og universell utforming.

– Over tre dager setter vi fokus på overordnet planlegging, innholdskvalitet i uterom og brukernes behov. Kurset gir kunnskap om bærekraftig byutvikling og boligkvalitet i by med blikket rettet både mot det bygde og mot naturelementene, sier organisasjonssjef i Hageselskapet Tron Hirsti i en pressemelding.

- Fortetting og knutepunktutvikling med kvalitet er aktuelle temaer. Vi ser på sammenhengen mellom godt planlagte bolig- og grøntområder, naturgrunnlag, universell utforming, ressursutnyttelse og sosialt miljø. Temaene presenteres gjennom foredrag, befaringer og praktiske øvingsoppgaver.

Hageselskapets populære boligkurs er utviklet gjennom mange års samarbeid med Husbanken og våre fagkonsulenter. Kurset er bygget over samme lest som tidligere år, men oppdateres kontinuerlig med aktuelle temaer og problemstillinger.