KJÆRESTEVASE: Designer-ekteparet Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen har skapt vasen "Oui". (Foto: Svanhild Blakstad)

Vasen som sier JA

En av årets mange nyheter fra Magnor er en kjærlighetsvase, som ble til som et resultat av to designere som fant tonen og giftet seg.

Vasen Oui har to åpninger.

Erik Five Gunnerud

Vasen er døpt Oui, som betyr «Ja» på fransk. Den er tegnet av designerne Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen i forbindelse med at de ga hverandre sitt ja.

Fakta om designerne

Kristine Five Melvær har en mastergrad i industridesign og en mastergrad i visuell kommunikasjon. Hun samarbeider med flere europeiske produsenter, og har vunnet en rekke priser.

Torbjørn Anderssen utgjør ene halvdelen av designduoen Anderssen & Voll, som er et av Nordens mest anerkjente designkontorer.

Vasen er knepet sammen i toppen med noe som kan minne om et segl. Ifølge pressmeldeingen fra Magnor skal den todelte formen oppmuntre til ny bruk: Paret kan bringe hvert sitt bidrag til vasen, slik at buketten blir et sammensatt uttrykk for de to enhetene som utgjør paret.

Oui-vasens form er krevende, og den lokker frem det ypperste hos glassblåserne på Magnor. Hver eneste vase stampes i form, og deretter klippes og formes toppdelen for hånd slik at hver vase blir unik.

Erik Five Gunnerud