Bunndekkere i skråning

Hei, for en stund siden fikk oppfylt en del av vår hagen med jord, slik at en stor skråning har blitt flat med noen mindre skråninger i. På disse skråninger vil jeg plante noen bunndekkere, men jeg finner ikke noen om når jeg kan plante dem.

Eller kan jeg allerede sette i gang og dermed forebygge at ugresset vokser i den nye jorden? Jeg bor i Oslo-området.
Videre har jeg veldig lyst å bruke kryproser i den minste skråningen, gjerne kombinert med lavendel, men finnes det også andre kombinasjonsmuligheter? Den har gode solforhold.
Takk for hjelpen!
Hilsen Sanne

Hei Sanne

Nå vet ikke jeg hvor stor skråningen din er, men det er viktig å tenke på at i skråninger planter man det som for det meste klarer seg selv. Hvis du med bunndekkere, tenker på stauder, vil jeg anbefale Ajuga Reptans (vinrød eller grønn) alternativt Fjellmarikåpe.

Jeg tror nok at det kan være smart å plante små lave blomstrende busker, og da kan jeg f.eks. nevne Prinsessespirea.

Uansett bør du vite at å holde en skråning fri for ugress når du har små planter er nesten umulig. Det er derfor skråninger ofte dekkes av duk, beplantes av små / mellomstore busker og noen ganger legges med bark oppå.

Når det gjelder kryproser og lavendel er det en klassisk og vakker kombinasjon. Andre kombinasjoner med roser kan være flate, lave vintergrønne vekster som f.eks. Krypbiota eller krypbarlind. Roser og Hosta er også vakkert.

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no