<p>På årets hagefestival på Dokka kan publikum besøke mange stands hvor det selges spennende planter og andre hagerelaterte ting. Bildet er fra fjorårets festival. (Foto: Tove Vesterås)</p>Fra hagefestivalen på Dokka i 2014. (Foto: Tove Vesterås)Fra hagefestivalen på Dokka i 2014. (Foto: Tove Vesterås)Fra hagefestivalen på Dokka i 2014. (Foto: Tove Vesterås)Fra hagefestivalen på Dokka i 2014. (Foto: Tove Vesterås)Fra hagefestivalen på Dokka i 2014. (Foto: Tove Vesterås)Fra hagefestivalen på Dokka i 2014. (Foto: Tove Vesterås)

Inviterer til hagefestival på Dokka

For fjerde år på rad arrangerer Nordre Land hagelag hagefestival på Dokka.

Lørdag 27 og søndag 28. juni er det duket for stor hagefestival på Dokka. Nordre Land Hagelag gjentar suksessen fra foregående år og kan by på et rikholdig program med mange spennende utstillere og foredragsholdere på Bedeshustomta og i Storgata.

Marit Næss Jørgensen holder foredrag om hvordan man planlegger og bygger opp en kjøkkenhage under hagefestivalen på Dokka 27. juni. (Arkivfoto: Svanhild Blakstad)

- Lørdag stenger vi Storgata for trafikk og fyller gata med utstillere som selger planter, hageutstyr og hagerelaterte produkter, sier Tove Vesterås i Nordre Land Hagelag.

Alt til hagen
Arrangøren kan by på et rikholdig program, og med et stort spenn av utstillere.

Har du planer om hageprosjekter, drivhus, hageskulpturer, nye hagemøbler, hageredskaper eller vil du rett og slett skaffe noen nye planter til hagen eller terrassen, er det stor sannsynlighet for at du vil finne noe av interesse på hagefestivalen. Det vil også bli mulighet til å smake på kortreist og økologisk mat.

Darren Saines holder foredrag om hagedesign på Dokkafestivalen. (Foto. Svanhild Blakstad)

Foredrag av hagedesignere
Arrangøren har også fått med seg hagedesigner Marit Næss Jørgensen og Darren Saines til å holde foredrag. Næss Jørgensen snakker om hvordan man planlegger og bygger opp en kjøkkenhage - inkludert lure løsninger og god design.

Darren Saines, også kjent fra Norges hagemester på TV2, skal snakke om design i hagen og hvordan man kan dele opp hagen i ulike rom.

I tillegg vil den hageglade matbloggeren Gunda Djubvik snakke om hvordan man kan lage god mat med urter.

Hun har lang erfaring med urtedyrking i sin lille byhage midt i Oslo, og har mange tips og råd om hvordan man kan dyrke urter, og ikke minst bruke urter på kjøkkenet.

Planteloppemarked
Det vil bli planteloppemarked ved hagelaget, samt salg av enkel mat/kaker og drikke som kan nytes utendørs. Det vil også bli rebus for ungene.

Her kan du se hele programmet og oversikt over utstillere på Hagefestivalen på Dokka 27. og 28. juni.