FIKS FERDIG HEKK: – Mange har ikke tid til å vente på at hekken skal vokse seg høy. Denne agnbøkhekken på 180 cm er en av våre bestselgere, sier daglig leder Per Kristiansen i Rom Hagemiljø. (Foto: Svanhild Blakstad)

Nå vil folk ha ferdighekk

Trenger du skjerning mot naboer, vei eller vær og vind, kan fiks ferdig hekk være løsningen.

Rom Hagemiljø har spesialisert seg på ferdighekk og opplever at norske hageeiere er villig til å bla opp betydelige beløp for å slippe å vente på at hekken skal vokse seg høy.

Vil ha skjerming
– Vi har aldri hatt så stor etterspørsel som i år. Det er helt tydelig stadig flere vil plante en hekk som skjermer med en gang, sier daglig leder Per Kristiansen i Rom Hagemiljø.

Hage.no møter ham på Hagemessen, hvor det er en jevn strøm som er innom standen og ser på de ferdige hekkplantene som kommer i fire ulike høyder: 125, 150, 180 og 220 cm.

Plantene produseres i Danmark og bestselgerne i Norge er agnbøk, vanlig bøk og liguster 'liga'.

– I år har vi også en nyhet, nemlig Solbærspirea-hekk. I motsetning til de andre hekktypene, har denne en herdighet som gjør at den kan plantes over hele landet, sier Kristiansen.

Solbærspireaen er populær blant hagefolket både på grunn av den kan plantes overalt og at den har et flott bladverk med dype røde blader. 

Høy betalingsvilje
Skal du ha ferdighekk, må du være villig til å betale ekstra for å få en hekk som skjermer med en gang. Ferdighekk prises pr plante, og det går tre planter pr meter. 

Det er plantehøyden og antall planter som bestemmer prisen. 1 meter hekk i 150 cm høyde koster f eks 2250 kroner.

– Folk vil ha hekk i alle ulike lengder og høyder, men den mest etterspurte er agnbøk i 180 cm høyde. Det er ikke uvanlig at kundene våre bruker fra 60.000 til 200.000 på hekk, sier Kristensen, som leverer til hele landet via sin nettbutikk.

Han fremhever også at det like gjerne kan være at man trenger noen få meter for å skjerme ved terrassen eller uteplassen og at man da kan få en bra løsning for 20.000 kroner.

–En hekk skal vare i mange år, på samme måte som et gjerde. Vi synes derfor det er viktig at folk lykkes når de skal bruke så mye penger på hekk, avslutter Kristiansen som derfor har valgt å gi garanti på kjøpet - gitt at hekken plantes etter deres anbefalinger.

FERDIGHEKK: Solbærspirea er ferdighekk som kan plantes over hele landet og fås i flere høyder. På Hagemessen var det mange som var innom standen til Rom Hagemiljø for å se på de ulike hekkplantene i ferdig høyde. (Foto: Svanhild Blakstad)