Cristian Bosson i Bossons.

Herskapelig i hagen

Svenske Bossons er for første gang på Hagemessen, og for første gang i Norge med sin orangerikolleksjon. Villaversjonen koster 690.000 kroner.

− Vi har nettopp begynt i Norge, og dette er første gangen vi viser denne kolleksjonen i landet, forteller grunnlegger og daglig leder Christian Bosson.

Dørene har nettopp åpnet, men allerede har han hatt mange besøkende i det 40 kvadratmeter store, grønne orangeriet (et drivhus viet til appelsiner). Utstillingsversjonen er vindusløs, men for 690.000 kroner følger 100 22 millimeter tykke isolerte vindusruter med.

− Det handler ikke om hvor stor hage man har, men hvilken type. Orangeriet er av galvanisert stål, og kan stå imot snø og vind på 35-45 sekundmeter, så hvis man har en hage ned mot havet, vil man få god beskyttelse, forteller han.

Allerede er fem stykker bestilt i Norge, og i Sverige har over 100 stykker blitt levert. Selv om de kommer med en standardstørrelse med gulvflate på 40 kvadratmeter og en takhøyde på 5,5, forteller Booson at alt kan modifiseres etter kundens behov.

− Vi leverer til et spesialistmarked, og det koster jo litt ekstra, men det er mye billigere enn hvis man for eksempel skulle fått et slikt hus spesiallaget fra bunnen av, sier han.