<p>Prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen håper publikum vil få masse inspirasjon til egne hager og uterom når de besøker årets messe på Lillestrøm.  En av de store attraksjonene er utstillingshagen til Norske anleggsgartnere - miljø og landskapsentreprenører, som er på hele 1500 kvadratmeter. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Fra den store utstillingshagen til anleggsgartnerne på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra den store utstillingshagen til anleggsgartnerne på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra den store utstillingshagen til anleggsgartnerne på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra den store utstillingshagen til anleggsgartnerne på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra den store utstillingshagen til anleggsgartnerne på Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Stein Hagemo og Finn Schjøll på Hagemessen. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)

Hagemessen er i gang

Publikum strømmet inn da portene åpnet på Hagemessen på Lillestrøm i dag kl 12. (Bildekarusell)

Det som mange kaller "vårens vakreste eventyr" for hagefolket er nå i full gang, og det var folksomt utenfør Norges Varemesse fredag før portene åpnet.

Hvert år samler messen 16-17 000 publikummere, og mange kommer langveisfra for å handle planter, hageutstyr eller få inspirasjon til hage og uterom.

Hage.no møtte en travel prosjektleder Marit Sagen i det som antagelig er messens største publikumsmagnet, et hageanlegg på 1,5 mål som er bygget av 7 sentrale anleggsgartnere i medlemsorganisasjonen NAML.

– Her har vi det mest gedigne hageanlegget som er bygget noen gang på Hagemessen, og dette vil være et eldorado for alle som skal bygge noe selv i hagen og som trenger ideer og inspirasjon, sier messegeneralen.

Sagen understreker at de proffe anleggsgartnerne har hatt svært god hjelp av anleggsgartnerelever og lærlinger fra 5 videregående skoler på Østlandet.

– I dette parkanlegget vil publikum få se masse flott steindekor, planteløsninger, lysthus, stablesteinsmur, og et blomsterhav av en annen verden, sier Sagen, som oppfordrer alle hageinteresserte til å ta turen til Lillestrøm i helgen.

Det var mange som ville inn da Hagemessen på Lillestrøm åpnet dørene fredag 17. april (Foto: Svanhild Blakstad)