Hvordan få det pent i bratt skråning?

Vi har en trang og bratt oppkjørsel til huset vårt. Langs utsiden av oppkjørselen (på toppen av skråningen ned mot vegen) har vi plantet en hekk.

Vi har lagt fiberduk og plantet noen vintergrønne busker i skråningen. Skråningen er for bratt til at vi kan legge på bark, så etter et par sesonger er allerede duken full av rifter og hull. Ønsker meg veldig et forslag til hvordan vi kan få til et pent og varig dekke i denne skråningen.

Hilsen Elisabeth

Hei Elisabeth

Skråninger kan være en utfordring, og slik jeg ser for meg deres, vil jeg rett og slett anbefale deg å plante lave, tette busker mellom den vintergrønne beplantningen. Uten at jeg vet høyden på de vintergrønne buskene dere har satt ned, vil jeg tro at å tette skråningen med Buskmure, som blomstrer mesteparten av sommeren, vil bli fint. Jeg anbefaler Potentilla fruticosa «Abbotswood» som får hvite blomster.

Et alternativ, kan være Vinterglans (Pachysandra terminalis) som er en krypende staude/bunndekkplante. Begge alternativene krever et greit gjødslet jordsmonn.

Lykke til med prosjektet!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no