<p>Erik Sidenbladh har skrevet boken "Hjelp vi har fått hage". Foto: Eva S. Andersson</p>Fra boken "Hjelp vi har fått hage" av Erik Sidenbladh. (Foto: Eva S. Andersson)Fra boken "Hjelp vi har fått hage" av Erik Sidenbladh. (Foto: Eva S. Andersson)Fra boken "Hjelp vi har fått hage" av Erik Sidenbladh. (Foto: Eva S. Andersson)Journalist og hageeier Erik Sidenbladh har skrevet boken "Hjelp vi har fått hage". (Foto: Eva S. Andersson)Fra boken "Hjelp vi har fått hage" av Erik Sidenbladh. (Foto: Eva S. Andersson)Fra boken "Hjelp vi har fått hage" av Erik Sidenbladh. (Foto: Eva S. Andersson)

Hjelp, vi har fått hage!

Er du nybegynner i hagen? Da er det kommet en ny bok som tar for seg hva du trenger og gjøre - og hva du ikke må gjøre.

Forfatter Erik Sidenbladh har selv to hager, i Stockholm og på Öland. (Foto: Eva S. Andersson)

Hjelp, vi har fått hage er først og fremst skrevet for den som er nybegynner i hagen og ikke aner hvordan man skal komme i gang. Men mange som har hatt hage en stund, er nesten like i villrede, de får dårlig samvittighet når våren kommer og tenker at de burde gjøre en hel masse, men hva?

Forfatterens filosofi for å bli lykkelig i hagen

• Jobb med naturen, ikke mot den.

• Sats på det som vil vokse hos deg, så slipper du mange problemer.

• Innse at det ikke er farlig å gjøre noen feil.

• Ta vare på det som kanskje allerede finnes.

• Forsøk å like alt som kommer opp, selv om det kalles ugress.

Erik Sidenbladh er journalist og mangeårig hageentusiast. Han har en avslappet hagefilosofi og er slett ikke fremmed for å fortelle hvordan du kan få en vakker hage med minimal innsats, enten du står der og må skape din grønne flekk fra bunnen av eller har overtatt en gammel hage.

– Det er egentlig ikke så vanskelig å stelle blomster, busker og trær. Poenget er at du skal trives, enten du vil jobbe mye eller lite, enten du vil konsentrere deg om et frodig og sjarmerende hjørne, drømmer om en magisk eventyrhage eller synes det er viktigst at den er ryddig og presentabel, sier forfatteren, som selv har hatt hager i 35 år.

- Blir du lei, ta en pause og tenk på noe annet. Jobb med naturen og ikke mot den, sats på det som vil vokse hos deg og glem det andre, råder Sidenbladh.

Boka er oversatt fra svensk og gis ut på Pax forlag. Den er på 349 sider og gjennomillustrert av Eva S. Andersson.