<p>VÅRLIG VELKOMST: Grått ute, men hva gjør det når du har en skikkelig fargeklatt av en blomstrende krukke?</p>Heng gjerne stemor på veggen.Stemorsblomster klare til å bli sendt ut fra gartneriet.Perleblomst (muscari) er nydelig i krukker.Vårblomster krokus.Vårblomster hvitveis.Vårblomster perleblomst (Muscari). Foto: Wouter KoppenVårblomster klosterklokke og perleblomst.

Skap vårstemning med blomster i krukker

Tiden er inne for å glede seg over blomster på trappen, ved utgangsdøren og i kasser. Fyll opp med løkblomster, Stemor og andre blomster og gled deg over varmere dager med vår i luften.

Les også: Nå kommer påskeblomstene

Slik planter du i krukker

Du kan plante i det aller meste av beholdere, men det bør være hull i bunnen slik at vannet kan renne ut når det blir for mye.

Jo større potten er, jo lettere er det å holde jevn fuktighet i jorden.

Bruk god jord. Dette er særlig viktig om plantene skal stå der lenge og vokse mye.

Planter du på nytt i store beholdere med «gammel» jord – tilfør gjerne noe næring når du spar jorden luftig før planting.


Miks og match med tulipaner til påske

Påsketiden er fantastisk å plante ute i, og velger vi planter som kan tåle en frostnatt er det sannsynlig at det går bra med plantene også i år. Ofte kan blomstene se litt stakkarslige ut etter en kald natt, men i løpet av dagen reiser de seg opp og stråler mot oss igjen.

Husk at det ofte er varmere inn mot veggen, og at dekke med et gammelt håndkle eller laken kan gjøre frostnatten litt mindre streng for de skjøre små.

Ikke mindre enn 16 millioner stemor produseres og sendes fra de norske gartnerne i disse dager. Det forteller noe om hvilken glede vi ser frem mot våren med! Med dette er stemor vår mest solgte vårblomst, men et hav av løkblomster er også tilgjengelige: Påskeliljen Tête a tête, Perleblomst, Krokus og Klokkeblomster selges i hagesentrene og blomsterbutikker over hele landet.

Også andre blomster kan klare litt forsiktig frost; eksempler på dette kan være Ranunkler, Tusenfryd og Småklokke.