Både Kronprinsessen og barnehagebarna fikk nyte hønsesuppe med kål og nesler. Foto:Geitmyra matkultursenter for barn

Kronprinsessen fikk høne med brennesle

Hønsesuppe med grønnkål og brennesle sto på menyen da Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Geitmyra matkultursenter for barn.

Ei høne hadde fått vondt i foten, så den ble suppe sammen med sesongens siste grønnkål og første brennesle, skriver Geitmyra matkultursenter for barn i en pressemelding.

Kronprinsesse Mette-Marit markerte Barnehagedagen på matkultursenteret sammen med Steinrøysa barnehage, og fikk smake på suppen.

Foto: Geitmyra matkultursenter for barn

– Kjempegodt, er dommen fra Kronprinsessen.

– Jeg synes det er gøy å smake på ting jeg ikke har smakt før, supplerer Nora Löwe fra Steinrøysa Barnehage. Sammen med resten av barnehagen spiste de hønsesuppe rundt en bålpanne på tunet, og barna fortalte Kronprinsessen hvordan de laget suppen.

– Friluftsliv kan være mer enn bare pølser på termos, sier faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter, Andreas Viestad.

På Geitmyra matkultursenter lærer barn om hvor maten kommer fra.

Langs husveggen kunne barna fra Steinrøysa plukke økologisk grønnkål fra et av bedene, og nede ved gjerdet fikk de smake på sesongens første løkurt og brennesle, skriver Geitmyra i pressemeldingen.

– Dette viser at barn er opptatt av å være ute i naturen, og synes det er gøy lære om hva som kan spises, sier Kronprinsessen.

Hun forteller barna at hun selv er glad i å plukke bær, men at hun trenger litt hjelp når hun plukker sopp. Ute på Geitmyra gror det fortsatt grønnkål i bedene, og Kronprinsessen fikk med seg både økologisk grønnkål og ferske egg hjem, heter det i pressemeldingen.