<p>FINNS HAGE: – Vi må få inn mer fest og farger i hverdagen, sier Finn Schjøll, som har valgt ut sine blomsterfavoritter og overført dem til porselen på et helt nytt servise han har designet for Magnor. (Foto: Svanhild Blakstad)<br></p>FINNS HAGE: Våren 2015 lanserer Magnor et helt nytt servise desginet av Finn Schjøll. (Foto: Svanhild Blakstad)FINNS HAGE: Våren 2015 lanserer Magnor et helt nytt servise desginet av Finn Schjøll. (Foto: Svanhild Blakstad)FINNS HAGE: Våren 2015 lanserer Magnor et helt nytt servise desginet av Finn Schjøll. (Foto: Svanhild Blakstad)Designer Kristine Five Melvær med den nye vaseserien Liv fra Magnor. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Den nye vaseserien Liv fra Magnor, designet av Kristine Five Melvær. (Foto: Svanhild Blakstad)Glasslyktserien Skyline designet av Halvor Bakke. (Foto: Svanhild Blakstad)Serviset Lerk og glasslyktserien Skyline designet av Halvor Bakke. (Foto: Svanhild Blakstad)Boble i miniutgave, designet av Finn Schjøll. (Foto: Svanhild Blakstad)Boblen er designet av Finn Schjøll. (Foto: Svanhild Blakstad)Plint glasserie designet av Andreas Engesvik, for Magnor. (Foto: Svanhild Blakstad)Glasserien Plint er designet av Andreas Engesvik for Magnor. (Foto: Svanhild Blakstad)Kristine Bjaadal har designet serien Hold, som består av ulike beholdere i farget glass. (Foto: Svanhild Blakstad)Hold er en serie med ulike beholdere i farget glass, designet av Kristine Bjaadal. (Foto: Svanhild Blakstad)Vaseserien Else, designet av Kristine Five Melvær for Magnor. (Foto: Svanhild Blakstad)

Slipp fargene løs – det er vår!

Etter tidenes største vasesuksess med Boblen for Magnor, tar Finn Schjøll steget videre og lanserer et helt nytt servise som hyller hagens flotte blomsterprakt. (Bildekarusell)

Finns Hage er navnet på det nye serviset, som for første gang ble vist frem mandag denne uken forbindelse med Magnors lansering av vårens nyheter.

Serviset består av kopp og asjett med frodige hageblomster, og det kommer i fire ulike motiver – med peon, nellik, rose og tulipan. I første omgang er det rødt som er hovedfargen, og etter hvert vil serviset suppleres i nye farger som blått, gult og oransje, forteller den kjente blomsterdekoratøren og TV-personligheten.

Mer fest og farger
Han har et klart budskap med sitt nye servise, som med sin frodige blomsterdekor er alt annet enn minimalistisk:

– Vi må få inn mer fest og farger, i denne sorte og grå verden. Våre hjem ser ofte ut som luksuriøse operasjonssaler eller venteværelser. Farger gjør rett og slett dagen gladere, så derfor er det bare å slippe dem løs – det er jo vår, sier Finn Schjøll entusiastisk.

Han har blant annet latt seg inspirere av den engelske kunsteren William Morris og vår egen Gerhard Munthe i arbeidet med det nye serviset.

– Hage er tusen gleder, inspirasjon, mosjon og kontemplasjon – og midt i dette har du estetikk. Tanken med serviset er at vi skal flytte det som er inne ut, og det som er ute inn og på den måten få den glidende overgangen, sier Schjøll, som slår et slag for hageglede året rundt.

Gedigen vasesuksess
Siden 2011 har Finn Schjøll designet vaser for Magnor, og Boblen har blitt en gedigen salgssuksess for den tradisjonsrike bedriften.

– Vi har solgt over 500 000 Boblen-vaser i løpet av disse årene. Samarbeidet med Schjøll har gitt oss utrolig mye – ikke bare i omsetning, men også når det gjelder inspirasjon, sier administrerende direktør Bjørn Otto Waage i Magnor til hage.no.

Magnor har en rekke kjente og mindre kjente designere i stallen sin og er opptatt av å knytte til seg unge, lovende designtalenter til å utforme deres produkter.

Det bærer årets nyheter preg av, hvor Magnor har ni nye produktserier eller kolleksjoner utført av syv designere. (se bildekarusell)