<p>– Det er fantastisk å plante, og å ha direkte kontakt med jorden er en kilde til balanse og naturlig velvære, sier den danske hageprofilen Dorthe Kvist. Nå har hun utviklet en helt ny serie hageredskaper som er skreddersydd for byplanting.</p><p></p>Foto: Photographer: Richard LindorFoto: Photographer: Richard LindorPlantebagen Blueberry kommer i seks ulike størrelser og to farger. (Foto: Produsenten)Foto: Photographer: Richard LindorFoto: Photographer: Richard LindorFoto: Photographer: Richard LindorFoto: Photographer: Richard LindorDorthe Kvist er en folkekjær hageprofil i Danmark. Hun har designet en helt ny serie med hageredskaper, forklær og bager for planting i urbane strøk.Foto: Photographer: Richard LindorFoto: Photographer: Richard Lindor

Ny hagekolleksjon for grønn byplanting

De senere år har interessen for byplanting vokst, og nye planteentusiaster sørger for at det spirer og gror i bakgårder, i parker, på balkonger og i små byhager.

En helt ny hageserie med hageredskaper, forklær og plantekar i miljøvennlige materialer er like rundt hjørnet. Den er laget for deg som vil dyrke selv i urbane strøk, ifølge en pressemelding fra Nelson Garden.

Serien er utviklet i samarbeid med den kjente danske hageprofilen Dorthe Kvist, og den bærer også hennes navn.

Dorthe Kvist by Nelson Garden er utviklet med tanke på byfolk med begrenset uteplass, og i sortimentet finnes en rekke produkter, som har til felles at de er miljøvennlige, praktiske og mobile – forutsetninger som gjør det enkelt å sette i gang med plantingen.

Redskaper med flere funksjoner
Kolleksjonen består av 28 produkter som tåler tøffe tak. Noen av dem er flerfunksjonelle, som plantebagen Blueberry. Den kan brukes dels som ytterkrukke, dels som plantekar, men også til annen oppbevaring om vinteren – hvorfor ikke til barnas luer og votter? Dessuten er den sammenleggbar og kan lett stues bort.

Vegglommen Mulberry gir mulighet for planting på balkongrekkverket eller ytterveggen. I ryggsekken Strawberry kan spader og frø enkelt transporteres når du skal av sted på sykkelen – kanskje til hageparsellen?

Spade, greip og rake har kortere skaft enn tradisjonelle redskap, og tar derfor mindre plass, er enklere å transportere og praktiske når man skal komme til i opphøyde bed eller pallekarmer.

Bak ideene og formgivingen til den nye serien står altså Dorthe Kvist, designer og folkekjær hageprofil i Danmark. Hun er et kjent TV-fjes, driver en populær blogg og har skrevet flere hagebøker.

Tilbake til naturen

– I vår digitaliserte verden, der stadig flere mennesker flytter til byene, finnes et sterkt behov for å komme tilbake til naturen. Jeg har sammen med Nelson Garden utviklet fleksible og praktiske produkter som jeg tror tiltaler en ny generasjon. En generasjon som er interessert i miljøet og som lengter etter å få kontakt med naturen i hverdagen. Med denne kolleksjonen ønsker jeg å formidle hvor fantastisk det er å plante. Å ha direkte kontakt med jorden er en kilde til balanse og naturlig velvære, sier Dorthe Kvist.

Miljøvennlige materialer er utgangspunktet for den nye kolleksjonen. Plantekasser, kneunderlag, vegglommer og ryggsekk kommer fra gjenvunnet plast, og forklærne er laget av slitesterk organisk bomull. Redskapenes skaft er av ask, et treslag som anses som spesielt holdbart for verktøy, og treet er FSC-merket. 

Produktene kommer i fargene rosa/antrasitt og militærgrønt/fiolett og lanseres i uke 10.

Photographer: Richard Lindor