Blomsterhav i nonneparken Nan Lian Garden i Hong Kong. Foto: Foto: Per Helge PedersenI Hong Kong er det verdt å besøke nonneklosteret i Nan Lian Garden. Foto: Foto: Per Helge PedersenEn lift i et nonnekloster er nok spesielt Foto: Foto: Per Helge PedersenNonneparken ligger midt mellom alle høyblokkene som et stille hav – «fjernt» fra byens larm. Foto: Foto: Per Helge PedersenBlomster i alle farger og variasjoner Foto: Foto: Per Helge PedersenBlomsterprakt med detaljer som varmer sjelen. Foto: Foto: Per Helge PedersenDammer med vannliljer og karper. Foto: Foto: Per Helge PedersenDet er mange blomstermarkeder i Hong Kong Foto: Foto: Per Helge PedersenAsiatene er glad i sine gamle trær. Foto: Foto: Per Helge PedersenGodt utvalg av bananer på fruktmarked i Vietnam. Foto: Foto: Per Helge PedersenFrukt og grønnsaker av alle slag Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: Nyttårsfeiringen i Hoi An vil huskes lenge. Foto: Foto: Per Helge PedersenJulestjerner i alle variasjoner synes å være en favoritt i Hong Kong. Foto: Foto: Per Helge PedersenBak disse grønne åsene ligger verdensbyen Hong Kong. Foto: Foto: Per Helge PedersenHong Kong sett fra utsiktspunktet «The Peak». Foto: Foto: Per Helge PedersenHong Kong er omkledd av grønne åser. Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: Når man går rundt på markedene i Østen bugner det med grønnsaker.VIETNAM: Pepper for den som liker at maten skal smake. Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: Rundt om i restaurantenes hage serveres gode retter. Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: Nyttårsaften ble feiret på en restaurant med en fantastisk hage ved elva i Hoi An. Ingen raketter, men mange fine røde lykter på elva. Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: På fortauene i Hoi An er det stor aktivitet og mange markeder. Foto: Foto: Per Helge PedersenI VIETNAM: En blomst strekker seg fra vannet. Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: Mellom palmene er det bygget opp et moderne turistpalass. Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: I Da Nang er det bygget ett nytt kasino. De som bruker det er vel mer opptatt av penger enn blomster Foto: Foto: Per Helge PedersenVIETNAM: Det å sitte på en balkong ved elva gir tid til ettertanke. Foto: Foto: Per Helge PedersenByggeindustrien besøker Vietnam. Foto: Foto: Per Helge Pedersen

Østen – stedet hvor man elsker blomster

Når man reiser rundt om i verden, opplever man ofte mye fargeprakt, man kjenner mange lukter og man ser mange eksotiske og fremmede blomster, planter og trær.

«Gammelredaktøren»er nettopp kommet hjem fra en tre ukers reise i Østen. Denne gang gikk turen til Hong Kong og Vietnam. Der elsker de blomster.

Dette var ved juletider 2014. I Hong Kong var det pyntet til jul. Alt er stort i Hong Kong. Det var også juledekorasjonene. I de mange kjøpesentrene var det det «amerikansk» julepynting så det holdt. Men det som synes å være yndlingsblomsten fremfor alle var julestjerner – og de var virkelig i XXL-klassen. Rundt om i denne storbyen måtte det ha vært millioner av dem.

Men en rekke steder rundt om i Hong Kong er det også mange fine grønne parker. Små lunger hvor folk kan sette seg ned. Noen «skyggebokser» på kinesisk vis, andre mosjonerer, mens andre bare nyter stillheten og ser på blomsterhavet. Mange gamle trær blir voktet som nasjonalhelligdommer.

I Hong Kong besøkte vi også et nonnekloster med en fantastisk hage og en utrolig god vegetarrestaurant. Rundt om i denne hagen hvor det er både karpedammer og fosser, blir det stelt og stullet slik man har gjort i hundrevis av år. Men midt blant alle de ivrige gartnerne i denne stille flotte hagen, så vi også moderne lifter som blir brukt når trær beskjæres.

I Vietnam var all julepynting mer lavmælt, i alle fall hvor jeg var. Men der så jeg blomster og frukter som jeg aldri har sett før. I Vietnam bruker man krydder og vekster fra planteriket i all matlaging. Mye av det smaker fantastisk godt.

Nå er opplevelsen og inntrykkene festet seg i minnenes bok. Jeg deler gjerne mine bilder og mine inntrykk til våre lesere på hage.no og anbefaler gladelig en tur til Østen.

Reiser man til Vietnam kommer man til et gjestfritt folk. I dette landet varer reisebudsjettet lenge for nordmenn. Alt er veldig billig i forhold til Norge. I Hong Kong ligner nok prisnivået mer på det vi er vant til her hjemme.