<p>Det var mange som benyttet anledningen til å bli foreviget sammen med Finn Schjøll på Julestjernens dag i fjor.</p>Fra Julestjernens dag 12. desember.Foto: Foto: OBPMan kan også bruke en liten pose med hank og henge på treet. Bruker du papirpose, tar du en liten plastpose oppi slik at planten kan vannes (bildet er fra årets JuleExpo på Norges Varemesse)Bruk en bolle, sett julestjerner sammen med dekorasjonsgress eller mose.Stjerner på treet: Lag levende juletrepynt med minijulestjerner. Ta planten ut av potten og dytt jordklumpen inn i glassboblen. Knyt sterk tråd rundt, og heng opp.

Bli med og feire julestjernens dag

Fredag 12. desember skal julestjernen feires med brask og bram. På Oslo S kan du få tatt bilde til julekort av deg selv sammen med Finn Schjøll, omkranset av julestjerner. (Bildekarusell)

Allerede rundt 1930 ble det ble startet produksjon av julestjerner i Norge, ifølge Opplysningskontoret for blomster og planter.

Førstkommende fredag arrangeres Julestjernens dag på Oslo S, ved rulletrappene ved store Narvesen. Det blir bygget opp en «bilderamme» pyntet med julestjerner, hvor man kan få laget sitt eget julekort ved å posere i rammen, alene eller sammen med Finn Schjøll. Bildet blir lastet opp på julestjernes egen facebookside, slik at man kan finne igjen og dele bildet sitt.

Les også:

Dekk bordet med ministjerner

Slik steller du julestjernen

Slik er julestjernens historie og bakgrunnen for julestjernens dag i kortversjon:

- Julestjernen kommer opprinnelig fra Mexico og Guatemala, der den vokser som en stor busk

- Den amerikanske ambassadøren Joel Robert Poinsett oppdaget planten, og tok den med til USA.

- Planten fikk navnet Poinsettia, og ble solgt som lange kvister

- Poinsett døde 12.desember 1851, og kongressen bestemte at dagen skulle markeres som julestjernens dag.

- Den tyske immigranten Paul Ecke fikk ideen om å koble rødfargen på bladene med jul.

- Han startet derfor med å selge kvistene som juleblomster på Sunset- og Hollywood boulevard.

- Ecke tok med seg planten hjem til Tyskland, og derfra kom den til Norge via Danmark

- Det ble startet produksjon av julestjerner i Norge rundt 1930.

- Planten var lang og ujevn i veksten, slik at det ble jobbet for å finne kompakte sorter som var fine som potteplanter

- Her var Norge, sammen med Danmark, gode pådrivere og laget sorter som ' Paul Mikelsen' og 'Anette Hegg' som har hatt stor betydning for de fine plantene vi har i dag

- Julestjernen er en kjær plante med lange tradisjoner mange steder i verden, lenge før amerikanere og europeere tok den i bruk som juleblomst.